Всичко Интересно: 5-те най-красиви замъка в Европа ( снимки )

36
Добави коментар
F27
F27

5-те най-красиви замъка в Европа ( снимки )

1 . Мон Сен Мишел, Франция 
Замъкът се намира на квазиостров в Нормандия, близо до Бретан, като при най-високата точка на прилива е почти напълно отделен от сушата. Само един тесен тротоар, построен през 1879 година, запазва връзката му със сушата. Внимавайте, защото приливът идва бързо и много туристи са се удавали, опитвайки се да пресекат пясъчния залив. За разлика от другите замъци в страната, които са строени като крепости или дворци, този е изграден за манастирско убежище. Днес е най-посещаваният френски замък с над 4 000 000 туристи годишно, включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. 

2. Бабелсберг, Германия
Замъкът Бабелсберг, считан за главен в парка Бабелсберг, е построен като малка лятна резиденция на пруския принц Уилям около 1880 година. Използван е като музей по палеонтология от 1966 година до края на Студената война. Днес е възстановен в целия му блясък. Този истински шедьовър на неоготическата архитектура, обаче, е почти забравен за сметка на Сан Суси и около него няма да видите огромни тълпи от любопитни туристи. 

3. Нойшванщайн, Германия 
Замъкът Нойшванщайн наистина изглежда като излязъл от приказките, така че става ясно защо той е един от символите на Уолт Дисни. Построен е от баварския крал Людвиг II, за да бъде почетено творчеството на Рихард Вагнер, а по-късно става вдъхновение на Чайковски за написването на „Лебедово езеро”. Посреща над милион и половина туристи годишно. 

4. Егесков, Дания 
Намира се в южната част на остров Фунен, Дания. Той е най-добре запазеният в Европа ренесансов замък на вода. Стоителството му започва в края на XIV век, а стара легенда разказва, че била необхидима цяла дъбова гора, материалът от която бил използван за изграждането на солидни основи (името му означава именно „гора от дъб“). Отворен е за посетители и помества няколко колекции – селскостопанска, автомобилна, мотоциклетна, на летателни апарати и др. 

5. Замъкът Пелеш, Румъния 
Великолепният замък е построен от най-дълго управлявалия румънски монарх Карол I. Завършен е през 1914 година, само няколко месеца след смъртта на владетеля. Тази неоренесансова крепост е смятана от мнозина за най-красивата в цяла Европа. Намира се на средновековен път, свързващ Трансилвания с Влахия.