Днес+ :: Семена за марихуана в плюшени играчки

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Семена за марихуана в плюшени играчки

13.04.2013 09.41

В необятното интернет пространство можем да намерим всичко – от легално до нелегално. Екип на Дарик си поръча за 30 паунда семена тип „афганистански скункс“. От редакцията се свързахме с офиса, който според сайта се намира в Шефилд, Великобритания. Оттам ни обясниха, че могат да ни изпратят доставката „дискретно“ в пакет, скрит в плюшена играчка.

Сайтът за продажба на сортови семена марихуана, на който попадна екипът ни, привлече вниманието ни с това, че е изцяло на български език, въпреки че официално съобщение на страницата показва, че офисът е в Шефилд, Великобритания.

Професионалният сайт, който проследява IP-то, рекламира стоката за държавата на потребителя, на неговия език. Когато влезем от България, има картинка на две български знаменца с надписа на български език – „Ние специализираме в бързата, потайна и сигурна доставка до България“, а сайтът е изцяло представен на български език, макар и с грешки в граматиката. Любопитното е, че в списъка с валути, дори когато потребител влезе от Великобритания, копчето за плащане в „левове“ се намира на второ място – след бутончето за британски лири, но преди копчето за плащане в евро.

Отбелязваме, че собствениците на сайта подчертано заявяват, че „покълването на конопени семена е нелегално в повечето държави“. Въпреки това на сайта има списък с повече от 100 селекционера, а минималната стойност за една покупка е 10 лири. В сайта има и брояч на посетителите, който отчете, че докато „пазарувахме“, още 100 човека средно разглеждаха сайта заедно с нас. Сайтът си има и официална Facebook страница, както и сметка в Twitter.

Повечето оферти са с 15% отстъпка от цената при поръчка. Освен подробно описание на растителните видове, има подробно описание за начина на отглеждане и реколтата, която се очаква от семената.

В сайта в описан подробно и начинът на доставка, с предварителната уговорка, че ще се спазва „дискретност“.

Доставки, според сайта, се правят във всички европейски страни. Поръчката може да пристигне на адрес от 2 до 5 дни.

Във Великобритания, притежаването и продажбата на конопени семена е напълно легално и дори има няколко интернет сайта, които ги продават. Ние се свързахме с един от тях. Ето какво ни разказа представител на сайта, чийто офис е обявен в Шефилд, Великобритания.

За пръв път си поръчваме от вашия сайт – бихме желали да си поръчаме за България, как трябва да процедираме?

Влезте в уебсайта ни и после в списъка с различните видове, както и офертите, които предлагаме. Добавяте ги в количката и после натискате копчето „плати на касата“. Ще ви се отвори страница, където да си въведете данните.

Не бих желал да си давам личните данни и кредитната карта на непознат сайт. Има ли възможност да Ви платя чрез банков влог?

Да. След като си въведете данните, ще ви се отвори страница, където да изберете по какъв начин да си получите пратката – дали по пощата (с обикновена или препоръчана пратка), както и дали да платите с кредитна карта, с ПейПал, Уестърн Юниън, Мъниграм, с чек или с банков влог. Самата страница за плащане е гарантирана със сертификат SSL, което означава, че е напълно криптирана и сигурна, но ако все пак се притеснявате, може и чрез банков влог.

Трябва ли да ви дам личния си адрес, или може да го пратите до пощата и да си го получа срещу лична карта?

Можем да ви го изпратим на който адрес посочите. И от пощата можете да си го вземете, ако позволяват – просто проверете с тях как да процедирате в подобен случай.

В какъв пакет ще дойде? В България това не е точно законно, така че искам да е възможно най-скрито…

Нямаме никакви отличителни знаци на пакетите. Струва 8 лири стерлинги, или около 20 лева за международна поръчка, която Ви я пращаме в обикновен бял плик подплатен с балончета. Самите семена ги слагаме в кутийка за DVD. Ако изберете опцията „свръхтайна поръчка“, доплащате още 10 лири отгоре и купуваме детска играчка като слагаме семената в нея. Но, личния ми съвет е да си поръчате „обикновената пратка“, просто защото е най-евтина и по плика наистина няма никакви отличителни знаци.

Пишете, че снабдявате и мъжки, и женски семена. Можем ли да си изберем какви ще ни пратите, или просто пращате една купчина и няма как да разберем, докато не си ги засадим и ни пораснат?

Ако си поръчате „обикновени“ семена ще съдържа и от двата вида, но ако желаете, имате и избора да си поръчате „феминизирани“, което означава, че са подбрани да са само женски.

Най-голямото ми опасение е за легалния аспект – все пак и във Великобритания марихуаната е нелегална. Ако ме хванат, ще имам ли проблеми и от английската полиция?

Не мисля, че ще се стигне дотам. По-скоро ще върнат пратката на нас, а на Вас ще изпратят писмо, което ще Ви уведоми, че някой Ви е изпратил непозволена пратка. Нищо повече. Ние винаги сме онлайн, така че ако имате проблеми винаги можете да се свържете с нас и ще Ви помогнем.

Сайтовете не предлагат растения, дози марихуана или каквито и да било наркотични вещества. Този тип сайтове предлагат само сортови семена. Семената се продават официално с цел съхранение и колекциониране, защото в дадената държава марихуаната може да не е легализирана.

ОТГЛЕЖДАНЕТО, КУЛТИВИРАНЕТО и РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА МАРИХУАНА В БЪЛГАРИЯ Е СТРОГО ЗАБРАНЕНО ОТ ЗАКОНА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и се наказва по чл. 354а от Наказателния Кодекс с ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА. До 2004 г. на теория българските потребители на марихуана имаха право на ненаказуема „лична доза“, но през 2004 г. се криминализират напълно всички количества. /fina.bg

Днес+