Отиваме на пикник!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Можете да органи­зирате страхотен пик­ник с ястия, които се консумират само с два пръста.

Винаги когато избирате храна за пикник, избягвайте съставки, които се развалят бързо. Не включвайте сурови или рохки яйца (или домашно пригот­вена майонеза), прясно мляко, сметана или морски дарове. Дръжте храната в хладилника до самия момент на тръг­ване. Покривайте храната, когато това е възможно, за да я предпазите от насе­коми, птици или домашни любимци, които разнасят бактерии.

Направете си списък

За да не забравите нещо важно, изгответе списък с хра­ната, която вземате, и съдовете, които са ви необходими, за да я пренесете и сервирате. Пригответе си специална кошница или кутия с основ­ните неща – чинии, купи, прибори, чаши, хартиени сал­фетки, отварачка и тирбушон, репелент против насекоми, антисептичен крем и лейкопласт. Не забравяйте да сложите и няколко големи найлонови торби за отпадъци, които да изхвърлите на подходящо място.

Замразени напитки

В нощта преди да тръгнете на пикника поставете ку­тиите със сокове и безалкохолните на­питки във фризера. Направете си лимо­нада, като разбъркате 1 л вряща вода с 3 супени лъжици захар (или количество на вкус) и сока на 3 големи лимона. Ос­тавете да изстине, прехвърлете в чисти пластмасови бутилки и замразете.

С два пръста

Можете да органи­зирате страхотен пик­ник с ястия, които се консумират само с два пръста. Започнете със здра­вословни хапки, като резени целина или моркови, маслини, кубчета сирене и чери домати, сервирани с различни сосове. След това предложете домашно пригот­вени студени предястия като наденици, пилешки бутчета и различни студени меса, пълнени гъби и домати или хлеб­чета с пресни подправки и маслини. Тези варианти не изискват прибори за хранене.

Използвайте бутилки от кетчуп

Сервирайте в тях горчица, дресинг, зех­тин и други течни подправки, когато сте на пикник. Пластмасовите бутилки от кетчуп са леки, лесно се опаковат и използват.

Влажни кърпички

Обикновено на пикник няма да намерите топла вода и сапун, затова използвайте следващата най-добра алтернатива – влажните антибактериални кърпички. Те са иде­алното средство за почистване на ръцете особено когато сервирате храна, която не изисква прибори за хранене.

 

Природата ни прави по-добри!