7 от най-интересните популации на диви животни, които може да видите в Европа – тема за Европа – Idi.bg

59
Добави коментар
tao
tao

Ако сте любител на дивите животни и планирате пътешествие в Европа, вижте някои от най-интересните дестинации и изберете тази, която ви допада най-много.

Глигани в Германия

През последните няколко години популацията от глигани в Германия рязко нарасна  и се превърна в заплаха за посевите, а понякога дори и за хората. Все пак, ако не сте виждали глиган, сега е най-подходящият момент. Туристи, минаващи през Централна Франкония, между реките Майн и Дунав са ги забелязали в горите там, наред с елени, мишелови и порове.

Косатки в Испания

Всяко лято, рибарите от Тарифа в Андалусия трябва да се надпреварват за своя улов с гостуващите косатки. На пътешествието, организирано от Дружеството за опазване на китове и делфини може да следвате косатките, докато ловят риба тон в Гибралтарския проток. Има много голям шанс да ги види, наред с китовете и делфините.

Сафари за лосове и бобри в Швеция

В Швеция е най-голямата популация на лосове в света. Ако сте любител на лосове, освен че ще имате възможност да им се насладите, ще може да ги проследите, имитирайки техния зов. След това, по здрач, може да покарате кану във водите на езерото Skarsjön, търсейки бобри. Това е едно връщане назад към природата: настанявате се в колиба на брега на езерото, къпете се в потока, сечете дърва за лагерния огън и събирате червени боровинки за вечеря.

Земноводни и влечуги в Португалия

Устието на река Sado, южно от Лисабон, гъмжи от всякакви лигави и студенокръвни обитатели. От костенурки, до гущери, мраморни тритони, жаби и змии. Освен тях ще срещнете още: полевки, видри, прилепи, порове и делфини, както и голямо разнообразие от птици.

Покарайте колело с бизони в Полша

Включете се в колоездачна обиколка за 7 дни, която следва едни от последните останали бизони в Европа, намиращи се в североизточна Полша. Три от нощувките ще прекарате в гората Bialowieza, където бизоните се скитат на свобода.

В компания на вълци в Испания

Повече от 3000 вълци дебнат из мрачната Sierra de Culebra. Ще отседнете в селски хотел, чийто собственик получава актуализирана информация за местоположението на глутниците от местни рейнджъри. На зазоряване и привечер ще можете да видите и самите вълци, както и тяхната плячка: големи дропли, глигани, лисици и елени.

Петнисти мармоти в Швейцария

Мармотите прекарват лятото, похапвайки трева в откритите ливади. Един стои на пост и свири предупредително, когато преминават орли, за да могат останалите да се скрият в дупките си. Националният планински парк на Швейцария е дом също така на диви кози, лосове и ехидни.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1271 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност