БТВ новините: наистина всички гледни точки

6
Добави коментар
ppktechno
ppktechno

В днешния глобален и динамичен свят хората прибягват все по-често до интернет, когато искат да потърсят информация и да бъдат в крак с актуалните събития и проблеми, да прочетат анализи от специалисти по наболяла тема. Това обаче е нож с две остриета, защото онлайн пространството крие много рискове, давайки възможност за свободно публикуване на текстове от знайни и незнайни автори, твърдящи, че новината е проверена минимум от два източника, както гласи Журналистическата етика.

Именно поради тази причина предпочитам да се образовам по обществени, социални, културни, икономически, политически и пр. въпроси, доверявайки се на утвърдена и доказала се медия като BTV. Удовлетворна съм, когато будната ми гражданска съвест е задоволена, а лично за себе си открих, че това се случва, когато позициите на всички страни в един конфликт са представени. Тогава няма скрито-покрито.

БТВ новините ме спечелиха точно с пословичната си коректност при отразяване на събития от частен и обществен характер. И докато другите телевизии говорят, BTV действа. Репортери като Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са винаги в центъра на събитията, готови да се борят със зъби и нокти в намиране на истината.

Ето защо информационните емисии на телевизията се радват на най-висок рейтинг в своя сегмент. На българите им омръзна от манипулации, лъжи и фалшиви надежди, което ясно изкристализира при масовите протести преди месец, които между другото дадоха почва за спекулации от страна на лъжелидерите на медийния пазар.

Тук е моментът да отбележа, че отричайки електронните канали за информиране, с които започнах, визирам непрофесионалните и субективни такива. В интернет човек също може да получи надежден обзор на актуалните теми, стига да знае къде да търси.

Ако предпочитате компютъра пред телевизора, гласувам с две ръце да следите bTV News, чийто професионализъм е оценен и от потребителите в най-голямата социална мрежа у нас Facebook: над 60 000 фена, а цифрата е още по-внушителна във фен страницата на самата телевизия: 200 000, че и отгоре!

Сигурна съм, че сред вас ще има и хора, несъгласни с мен, но това означава, че вие също имате мнение по въпроса, че вие също сте гледали и гледате новинарския блог на най-успешната медия на българския ТВ пазар.

Защото истината никога не е една за всеки, тя е въпрос на гледна точка. В това БТВ са най-добри: да ни покажат наистина всички гледни точки!

Google+ Comments