84% от столичани с по-ниски мартенски сметки за парно

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

84% от клиентите на „Топлофикация – София“ имат по-ниски сметки през март спрямо предходния месец. По информация на Изчислителния център на компанията на 83% от фактурите за март са на стойност до 150 лв.

В резултат на извършеното допълнително междинно отчитане на уредите за дялово разпределение, което беше поискано от абонатите и направено в периода февруари-март 2013 г., прогнозните дялове на 16% от клиентите са повишени съобразно отчетената реална консумация. Това означава, че те са ползвали повече топлинна енергия и съответно имат по-високи мартенски фактури.

Най-голям си остава делът на завишение на сметките с до 10% за близо 50 000 абоната. Коригираните нулеви прогнозни дялове са при 8500 домакинства. В тези имоти, въпреки заявеното нулево потребление на парно, клиентите са се отоплявали нормално, а сметките им до получаването на изравнителните фактури са поели техните съседи.

Междувременно, „Топлофикация – София“ започва поетапно спиране на отоплението в столицата от утре, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Според прогнозата за времето, предоставена от НИМХ – БАН, към 16 април 2013 г. ще бъдат изпълнени предвидените от Наредбата за топлоснабдяване задължителни условия, при които може да се обяви общо спиране на отоплението в София. Въпреки временното захлаждане днес и утре, вече има 3 последователни дни със средноденонощна температура над +12°C.

„Топлофикация София“ предоставя възможност при желание от страна на клиентите отоплението в отделни сгради да остане включено. За това е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост, на базата на което упълномощено лице подава заявка в обслужващия топлорайон.

Етикети:

парно | Топлофикация София | сметки