Как да изберем правилните обувки – Edna.bg

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Шопинг целта е постигната

Снимка:
Thinkstock

Въпреки че купуването на нов чифт обувки изглежда като добре оттренирано, рутинно и нямащо място за грешки начинание, все още редица от нас продължават практиката с пазаруването на неудобни и несъответстващи на стила им обувки. А защо е така?

Минути на колебание

* Помислете кога най-често тръгвате на шопинг тур за нов чифт обувки. По-удачният вариант е това да се случва в края на работния ден, когато краката ви са по-отекли, за да сте сигурни, че размерът ще ви пасне на дължина и широчина, дори и при подуване на краката след продължително ходене или стоене прави. Сутрин например нозете са по-отпочинали и меренето на обувки ще ви се стори по-лесна задача, но това не значи, че когато краката ви се подуят по-късно през деня, вие ще се чувствате комфортно с тези обувки.

Обувка според повода

* Ако моделът на обувката трябва да бъде носен само с фин чорапогащник, то при пробване – бъдете обути с такъв, а не с по-плътен и дебел чорап. Избягвайте обаче да мерите по-спортни и неофициални обувки с тънък чорапогащник, защото в момента на пробването може и да са ви удобни, но когато решите да ги носите с по-дебел чорап, има голяма вероятност те да ви стягат.

* При пробването на сандали и по-отворени обувки много често могат да ни станат и по-малки номерации заради откритите пръсти, така че не се притеснявайте да премерите подобни модели с половин или един размер по-малки от обичайния за вас.

* Редица от нас пробват обувки в седнало положение и забравят, че когато станат пръстите отиват още по-напред. Затова правенето на няколко тегела в магазина с харесания чифт е задължително условие. Ако свободно мърдате пръстите си в обувката (без разбира се да „плувате“ в тях), това е сигурен знак, че са ви по мярка.