Свободата на словото?

16
Добави коментар

Конституция на Република България

Чл. 38 Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

Чл.39 (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно,чрез звук, изображение или по друг начин.

Напоследък интернет пространството стана много тясно.Особено за блоговете,а още по-особено за тези,които пишат свободно ЛИЧНОТО си мнение.Дали е полиция, дали просто саботажи на блоговете, но ето че се стигна дотам да се нарушава самата конституция.Ако имаш различно мнение -нямаш свобода.Изглежда в България законността е с двоен стандарт, а още повече ,че тя самата нарушава конституцията.Що за безобразие? Не, спрях да се питам. Няма смисъл да се питам.Още повече когато отидох в националното радио преди три седмици.За едно предаване, няма да кажа името, като темата беше за Израел и Палестина.Преди началото водещият ми каза да не споменавам „палестинска катастрофа“, тъй като ръководството на БНР така казало…Е човека беше бесен от налудничавата цензура,както и аз.Честно казано -побеснях.

Както и да е -предаването мина , но блоговете остават.Преди няколко дни попаднах на статия в mishef.com за една кампания, която има за цел да се противопоставят авторите на блогове и изобщо на сайтове в интернет на тази целенасочена цензура във всяка тематика.

Инициативата е на „Свобода ,а не страх“ . Ето за какво става дума:

Голямо движение от хора и организации призовават всеки да се присъедени към европейкия ден за протест срещу тоталното наблюдение от страна на правителствата и бизнеса. На 11 октоври 2008 във всички европейски столици по едно и също време ще бъде дадено началото на събитията и протестите под наслов „Свобода, а не страх“. Мирни действия за една по-човешка Европа.

Впечатлен съм от тази инициатива и я подкрепям безусловно.Като автор на блог за нещо, което не е много добре прието аз имам нужда от свобода на словото.Това е начинът ми да популяризирам културата на арабите.Ето защо инициативата попада точно в моите идеи.

Аз добавих своя банер, добавете и вие в своите сайтове:

Like this:

Like Зареждане…

Related