Петя Дикова и предаването й COOL..T

2
Добави коментар
lidiya
lidiya

Както може би знаете, тази пролет започна едно ново предаване по бТВ  – COOL..T. Негова водеща е Петя Дикова – дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков. Честно казано отдавна й симпатизирам и се радвам, че сега вече има шанс със свое предаване да излезе от сянката на своите родители и да докаже уменията  си, понеже досега голяма част от хората си мислиха, че тя е просто мамино детенце. Следя кариерата й още от работата й в 24 часа, а след това и репортажите й в сутрешния блок на Би Ти Ви и според мен се справяше много добре.

Сега гледам и предаването й – COOL..T. Разбира се, не само заради нея, нейното излъчване просто украсява репортажите, които с колегите й приготвят. А колегите й също са повече от сериозни журналисти и са с дългогодишен опит в бТВ Новините, те са Марина Евгениева, Борислав Лазаров, Емил Дилчев и Апостол Николов. Благодарение на тях, Култ не е поредното светско предаване, а е уникално, с наистина любопитни репортажи и интересни гости от културата, шоубизнеса и света като цяло.

Предната събота например, имаше най-разнообразни репортажи – за българите, сътворили визуалните ефекти в Код: Олимп;  интервю с пианистът Ричард Клайдерман, който направи концерт у нас; надникване зад кулисите на едно модно ревю с някои от най-известните ни модели; репортажза изложбата на световноизвестен скулптор у нас и много други.

Много ми допада предаването и позитивния му дух и културната му ориентираност на фона на тези по другите телевизии, които по-скоро търсят скандала – и у нас, и по света. И мисля, че точно Петя Дикова е идеалният избор за негова водеща, който от бТВ са могли да направят.

Google+ Comments