Лиляна Павлова: Трябва да има регистър на паметниците на културата

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Водачът на листата с народни представители на ГЕРБ в 27-ми МИР Стара Загора Лиляна Павлова призова за краен срок за изготвяне на общи устройствени планове на общините по време на Национална среща на главните архитекти в България.

По време на дискусията бе засегнат въпросът за културно-историческите паметници. „В държавата липсва регистър на паметниците на културата. Случва се така, че има осигурено финансиране за определени паметници, но те не могат да бъдат усвоени. За това трябва да има регистър на паметниците на културата. За всеки паметник трябва да се знае къде е, на кого е и кой го управлява. Безспорно трябва да съхраним културно – историческото наследство и трябва да имаме прозрачност с какво историческо наследство разполагаме в България“, заяви Лиляна Павлова.

Срещата бе организирана от Национално сдружение на общините в Република България.

Лиляна Павлова в Казанлък: Ще намалим драстично административните пречки пред бизнеса

Лицензионните и регистрационни режими ще бъдат намалени на половина. Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в 27-МИР по време на среща с бизнеса в Казанлък. Тя бе категорична, че там, където регулациите са изискване на европейската комисия, трябва да се въведе електронно управление, за да бъдат потребителите максимално улеснени. Това е единственият начин нещата да се случват и да вървим напред, подчерта Павлова.

По време на срещата редица бизнесмени изразиха несъгласието си с административната тежест. Те получиха уверението на Павлова, че подпомагането на дребния и среден бизнес са сред основните приоритети на ГЕРБ.

За тях са предвидени редица стимули – ДДС да бъде възстановяван в рамките на седем дни за изрядните фирми. Основен акцент в програмата на ГЕРБ е и борбата с младежката безработица. Работодателите ще бъдат насърчавани да наемат младежи до 29 годишна възраст, увери Павлова.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти