На магия

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Живеем на магия, но нали са ни дебели главите, не разбираме тайните драскулици. Всичко е писано. Който има очи, ще го прочете в прелета.

„24 часа“ съобщава: „Заради магия не дават развод“. Съдът в Шумен изтъкнал довода, че „явлението не е признато от науката“, и не уважил искането за раздяла на мъж със съпругата му магесница. Че и му треснали развод по негова вина, за да спре да бръщолеви абракадабри.

Ще ни прощават уважаемите магистрати, но доказателствата за магически явления бъкат във вестниците. „Монитор“ пише: „Изтриха Петрич и Сандански от картата“. Това няма как да стане с фокусници-бокусници, защото в ръкавите им се побират само дребни неща, а цяла Пиринска Македония не е по силите им. Налице е 100% дело на шаманите в Българската агенция за инвестиции, раздули рекламен клип на Родината чрез отрязване на част от нейната територия. Хонорарът не се съобщава.

„Стандарт“ също забелязва паранормален феномен: „Болниците пълни с фантоми“. Според науката в болниците влизат болни хора, а излизат здрави. Според фактите „Доктори приемат здрави пациенти и мамят с изследвания“, което ще рече – влизат здрави, а излизат болни по документи и пак – теч в здравната каса.

Възниква въпрос за корелацията между течовете и нашите ниски заплати. Няма да питаме селски баячки, а ще прибегнем до услугите на НИИЧАВО – на корифея на чародейната мисъл „ген. д-р инж. Бойко Борисов“, както пише на визитките му. Според него „Заплатите можеше да са по 5000 лева“. „Преса“ го цитира, че „ако БСП върнат всички пари, които са откраднали, заплатите ще станат по 5000 лева“. Найс, а? Представете си, че и ГЕРБ върнат всичко откраднато, какво би било. Щяхме да сме лидери в Европа не по бедност, а по кеф и разнообразие с чунга-чанга и пачанга целогодишно. За целта би трябвало да се намесят магистрите и магистратите. Но според тях явлението „крадец връща парите“ не е научно доказано, така че не вярвайте на бабини деветини.