Освободиха дъщерята на Брендо

15
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Дъщерята на Евелин Банев-Брендо – Лара бе освободена късно снощи, съобщи МВР. Похитителите, които са я държали в плен близо месец и половина, са я оставили в района на 6-о РПУ в столицата. Момиченцето е живо и здраво.

Полицията продължава работата си по случая и издирва сив VW Golf, с който детето е оставено. Около 22.00 часа сив VW Golf спира близо до тото пункт на бул. „Бъкстон” в София. Мястото е на около 50 метра от сградата на Шесто Районно полицейско управление в столицата. След като от колата слиза 10-годишната Лара Банева, лекият автомобил потегля в посока Околовръстното шосе. Момичето отива в Районното полицейско управление, оттам се обаждат на майка й Моника Банева и в ГДБОП. За минути районът е отцепен от полицията. По-късно детето е отведено от майка си Моника в семейната къща на столичния булевард „Пушкин”. 10-годишната

Лара бе похитена от дома си на 5 март. Двама маскирани и въоръжени успяха да я отвлекат, след като раниха шофьор на семейството, който е щял да закара детето на училище. Засега нито МВР, нито семейството съобщават за това да е платен откуп за освобождаването на детето. Все още не са ясни и мотивите за отвличането. Органите на реда работят по няколко версии, като основните са свързани с работата на бащата на Лара – Евелин Банев, срещу когото има няколко заведени дела у нас и в Италия за трафик на наркотици.

С Лара работи психолог от Института по психология на МВР. Съвместната работа на служителите на МВР и прокуратурата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.