Съпругата на Тамерлан била „типично американско момиче с промит мозък“

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Катрин Ръсел, съпругата на убития атентатор от Бостън Тамерлан Царнаев, е била „типично американско момиче, чийто мозък бил промит“ от съпруга й есктремист, сподели нейна приятелка от училище.

В. „Дейли мейл“ успя да се сдобие със снимки от ранния живот на жената, която, по думите на тези, които я познавали най-добре, била тотално променена от Царнаев.

В гимназията нейното лично мото било „Направи нещо по въпроса или не се оплаквай“.

Тя си мечтаела да учи в колеж и да се присъедини към Корпуса на мира. Момичето също водило кампания сред своите приятели: „да бъдат по-ведри и да се радват на малките неща в живота“.

Но вместо да превърне мечтите си в реалност, тя се срещнала с Тамерлан Царнаев, който бързо я поставил под свой контрол. Докато навършила 21 години, тя била вече омъжена и с дете. Катрин приела исляма, скрила красивата си кестенява коса под забрадка и се променила толкова много, че приятелите й от миналото не могли по никакъв начин да я познаят и разберат.   Вчера Катрин, която сега живее при родителите си в Род Айлънд, отиде до дома си Кембридж, който делеше с покойния си съпруг-терорист. Облечена в хиджаб с леопардов десен, тя влезе в къщата, за да прибере някои лични вещи и котката си, докато 3-годишната й дъщеря Захара я чакаше в колата.

Като малко момиче всички в квартала познавали съпругата на атентатора като Кати. „Видях я преди няколко месеца и тя бе напълно променена. Тя въобще не приличаше на себе си“, коментира нейн приятел от училище, пожелал да запази анонимност. Друг се съгласява с него: „Тя бе типичното американско момиче, чийто мозък е промит от нейния супер религиозен съпруг. Никой не разбира как това се случи с нея. Никой дори не си е и помислял, че тя ще се омъжи толкова млада, ще напусне колежа и ще роди, камо ли пък да приеме исляма или да е част от това, което се случи“.

„Тя просто не е същият човек“, добавя анонимната й приятелка.

Друг неин съученик коментира: „Най-шокиращо е това, че нищо не предвещаваше тази промяна в Катрин. Родителите й са добри хора, сестрите й са страхотни момичета. Но тя се запозна с този и, според мен, тогава всичко се е променило“.

Катрин е била студентка в Университета в Съсекс в Бостън, когато се срещната с Тамерлан, тогава обещаващ боксьор. Точно по онова време тя решила да приеме исляма, да промени приоритетите си и да напусне учебното заведение без да го завърши през 2010 г. Дотогава връзката й с Тамерлан е била доста страстна. Дори и арест за нападение от негова страна срещу нея през 2009 г. не е променило това.

След като лицето на дъщеря й обикаля първите страници на вестниците, майка й Джуди написа кратко писмо до журналистите, умолявайки ги да оставят детето й намира. „Дъщеря ми изгуби съпруга си и бащата на своето дете. Нашите сърца се късат от болка и ужас. Много е жалко, че никога истински не сме познавали Тамерлан Царнаев. Моля ви, не нарушавайки личния живот на нашето семейство в това тежко за нас време“, пише жената в писмото. 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти