Почистване :: Полезни съвети за почистване и поддържане на килими

4
Добави коментар
geronimo
geronimo

Постинг

18.04.2009 19:26 –
Полезни съвети за почистване и поддържане на килими

Автор: geronimo14
Категория: Други
  

Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:

0

Последна промяна:
25.04.2009 23:40

1.Никога не прегъвайте килимите! Навивайте ги на руло и така ще избегнете повреждането на апретурата им.
2.Не поставяйте килимите върху мокър под.
3.Не разстилайте килима винаги по един и същ начин, за да не се износва на едни и същи места. Обръщайте го така, че единият му край да бъде веднъж откъм едната стена, а друг път откъм противоположната стена.
4.За да имате килими с освежени цветове, избърсвайте понякога с напоена кърпа с вода и малко оцет, която е добре изстискана.
5.Почиствайте редовно вашите килими с прахосмукачка. Това ще ви помогне да премахнете мръсотията преди тя трайно да се е настанила на повърхността на килима. А също ще можете да поддържате сравнително по-чист и по-свеж килима си между основните чистения.
6.Не чистете с прахосмукачката твърде бързо. В бързината може да не догледате, а и тя ще ви измами, че сте чистили повече, отколкото в действителност. За да спестите курсовете, просто почиствайте по-бавно, за да може прахосмукачката да премахне не само повърхностните замърсявания, но и по-дълбоките. Опитвайте се, долколкото имате възможност, всеки ден да почиствате често използватени стаи и местата, през които минавате често, както и областта в атрето, където влизате отвън.
7.Отстранявайте петната своевременно, защото колко по-дълго стои едно петно на килима ви, толкова по-трудно ще ви е да го махнете.
8.Зимата чудесно ще се отрази на вашия килим. Когато навън има дебел и сух сняг, изнесете и прострете килима откъм лицевата му страна върху снега и да го изтупайте. После го почистете с мека четка.

http://www.geronimo-bg.com/advice.html