Освободиха дъщерята на Брендо

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо е била освободена в неделя вечерта, съобщи БНР. Около 22 ч. в неделя син автомобил „Фолксваген Голф“ спира на бул. „Братя Бъкстон“ в София близо до VI РПУ на МВР.

Oт колата е слязала Лара. След това автомобилът изчезнал в посока към Околовръстното шосе.

Заради издирването на автомобила в някои части на София през нощта и рано тази сутрин имаше засилено полицейско присъствие.

Детето е невредимо, закарано е на преглед при лекар от майка си Моника и се е прибрало в дома им в Бояна, съобщава БНР.

„24 часа“ пише, че Лара е в психологически шок, но е добре и няма сериозни физически наранявания.

Евелин Банев-Брендо е подсъдим в Италия по делото срещу международна група за наркотрафик „Кокаиновите крале“.

Дъщеря му беше похитена в София на 5 март сутринта в квартал „Бояна“, на път за училище, а шофьорът й – прострелян.

Брендо бе задържан в Созопол на 16 май 2012 г. в рамките на международна полицейска операция „Кокаинови крале“. Тогава бяха задържани общо 30 души, от които 12 са италиански граждани, един словенец, един румънец, един грузинец, а останалите – българи.

Българският съд взе решение Банев да бъде екстрадиран в Италия, а властите там се задължиха да връщат Банев в България, за да може той да се явява на заседанията по дело за пране на пари.

Софийският градски съд го осъди на 7 години и половина затворна 15 февруари тази година по двете обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари.

Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лева, колкото е и сумата, за която Банев е подсъдим за пране на пари. СГС посочи в присъдата си и че Банев няма право да управлява фирма 9 години. Наложена му бе и максималната глоба от 30 хил. лв.

В началото на февруари 2013 г. стана ясно, че има втора европейска заповед за арест на Брендо от съд в Букурещ.

Властите в Румъния обявиха, че Евелин Банев и Радослав Атанасов, са участвали в пренасянето на 50 кг кокаин, заловени през април.

Етикети: