Най-големите мистерии в историята на човечеството

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Бермудският триъгълник Бермудският триъгълник е географска зона в Атлантическия океан, описвана най-често като района, разположен между три мислени прави – Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. Районът е известен с мистичните изчезвания на морски и въздушни съдове. Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят изчезвания, които се свързват с необикновени климатични явления, необикновени магнитни сили или отвличане от НЛО. Според други автори обаче, изчезванията на морски и въздушни съдове в тази част на света не е по-често явление отколкото и на други места в световния океан и могат да се обяснят с  естествени причини.

Чудовището от Лох Нес Лох Нес е най-пълноводното сладководно езеро във Великобритания. Векове наред хората говорят за огромно създание, което живее в езерото. Първите данни за това са от 565 г. Чудовището е виждано и на сушата около езерото от 16-ти век насам. Най-интересната история е от 22 юли 1933 г. на Джордж Спасър и съпругата му, които видели необикновено животно да пресича пътя им пред колата. Те описали създанието като огромно с дълъг врат и широко колкото целия път.

Чудовището от Лох Нес е заснемано хиляди пъти, както на снимки, така и на видео. Разбира се снимките и записите не са ясни и не може да се определи какво се вижда на тях.

Йети – Голямата стъпка Йети е човекоподобна маймуна, чието предполагаемо обитаване са високите части на Хималаите между Индия и Китай. През годините много хора твърдят, че са видели и са заснели Голямата стъпка, но това не е подкрепено с научни факти и няма ясно доказателство за съществуването й. Въпреки това вярата на местните в Йети е толкова силна, че през 50-те години на 20-ти век непалското правителство забранява убиването му и контрабандата с него.

Атлантида – изчезналият континент

Атлантида е легендарен остров (архипелаг или дори континент), както и древна култура, чието съществуване и местоположение все още не може да бъде определено. Много предположения има за Атлантида, но още не е изяснено къде всъщност се намира тя. Някои я поставят в Южния полюс, други на о-в Тера, трети в Атлантическия океан, четвърти в Южна Америка, Средиземно море, Индийския и Тихия океан. Но така и не се разбира кой е прав.

Светлините Марфа

Светлините на Марфа , наричани още призрачни светлини, са странен феномен, който вече 130 години не е намерил своето обяснение. За първи път са забелязани от Робърт Рийд Елисън в края на XIX век, който разказал за това на своето семейство и от уста на уста мълвата се разпространила навсякъде.

Светлините се описват с размера на баскетболна топка, носейки се във въздуха на малка височина. Забелязани са бели, жълти, оранжеви, червени, зелени и сини светлини. Феноменът се наблюдава няколко пъти годишно и е добре документиран.

Изгубената колония През 1584 г. сър Уолтър Райли провежда експедиция до източния бряг на Северна Америка, след като кралица Елизабет I му дава разрешение да колонизира Вирджиния. Между 1585г. и 1587г. две групи колонизатори пребивават на остров Роаноке (сега част от Северна Каролина) за да установят колония.

През 1587г. последвали нападения на местните племена, след което през Джон Уайт тръгнал, оставяйки 90 мъже, 17 жени и 11 деца, за да доведе помощ. Когато се върнал през август 1590г. колонията била пуста. Нямало следи от борба, нито от живот. Единствено думата „Croatoan“ била издълбана на стената на  форта. Колонията станала известна като „Изгубената колония“ и нито един от членовете й не е открит.

Чупакабра

Чупакабра е същество, обитаващо според легендите южните части на Северна Америка, Централна Америка и Южна Америка. Според очевидците, то представлява  не много високо същество, което напада нощем кози, крави, овце и пие кръв като ги умъртвява. Някои разказват, че напада и хора, като ги отвлича в гората, където никой не знае какво става с тях. Първите сведения за Чупакабра са записани през 1990г. в Пуерто Рико, Перу, Чили и Хондурас, а по-късно и в САЩ.

Етикети:

класация | Неразкрити мистерии