Да поговорим за успеха

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Още по темата

Стратегия на успеха

DigitalK 2013 ще разкрие как хората с идеи могат да осъществят голямата си цел

23 май 2013

Зеленият предприемач

Дейвид де Ротшилд ще мотивира гостите на конференцията DigitalK със своите амбициозни реализирани проекти

21 май 2013

Да витаеш в облаците

Как водещият лектор на DigitalK 2013 и основател на CloudFlare Матю Принс постига впечатляващите си успехи

20 май 2013

Мечти на едро

Digital|K 2013 ще ни разкаже как да превърнем мечтания успешен бизнес в мащабно начинание

17 май 2013

„Една възможност води до друга възможност“.

Капитал и Balkan Venture Forum организират съвместен конкурс, който може да ви осигури достъп до две от най-интересните технологични конференции

13 май 2013

Фреш от вдъхновение

Конференцията Digital|K ще ви заведе в света на големите идеи и ще разкаже как те могат да бъдат осъществени

10 май 2013

Пътят нагоре

DigitalK 2013 ще се фокусира върху конкретните стъпки за развитието на успешен стартиращ бизнес

26 апр 2013

Да си отгледаш стартъп

Почти 130 души отделиха уикенда си, за да разработват мобилни приложения по време на четвъртия Startup Weekend Sofia

8 апр 2013

Знам къде беше миналия уикенд

Идеята на МВР да следи в реално време посетителите на хотели в България е технологично осъществима, но доста спорна

5 апр 2013

Ние вярвамe, а вие?

Какво (ще) се случва с българското предприемачество според пет човека, които не си губят времето с песимизъм

21 дек 2012

Уроците от DigitalK

Някои от най-важните неща, които споделиха участниците в дигиталната конференция на „Капитал“

5 окт 2012

Мотивацията и вярата в успеха е едно от най-големите изпитания за младите предприемачи. Повечето от тях имат много и добри идеи, но не са уверени, че могат да ги осъществят или че дори има смисъл от тях.

Светът е пълен с истории на амбициозни хора, които решават да да превърнат идеите си в реалност, независимо от това колко и какви пречки ги очакват. В наши дни повечето от тези истории на успеха са съсредоточени в технологичния сектор. Най-пресният пример е 17-годишният Ник ди Алойсио от Великобритания. В края на март т.г. той продаде своето мобилно приложение Summly на интернет гиганта Yahoo!. По непотвърдена информация, стойността на сделката е $30 млн., разказва онлайн изданието AllThingsD.

В момента Ди Алойсио е най-младият служител на Yahoo!, но въпреки това споделя, че планира да използва част от спечелените пари за финансирането на други свои начинания. „Ако имате добра идея или смятате, че има дупка в пазара за нея, просто действайте и я осъществете“, коментира младежът. Той допълва, че е започнал да програмира на 12-годишна възраст и се е учил сам по уроци в интернет и на принципа на пробите и грешките.

Младият Ник ди Алойсио тръгва по път, който е утъпкан от създателите на някои от най-популярните в момента технологични компании. Ще можете да научите техните истории във филма на младите исландски предприемачи Вала Халдорсдотр и Сесилия Вилиамсдотр, наречен The Startup Kids.

През 2009 г. Халдорсдотр и Вилиамсдотр основават компанията за настолни компютърни игри Heliaspuny. Сега вече разработват и мобилно приложение, което ще се опита да превърне живота на потребителя във видео игра. Докато създават своята млада компания, двете исландки се сблъскват с всички трудности, характерни за технологичния сектор, преодоляват ги и решават да ги опишат във филм.

В желанието си да мотивират всеки, който има идея, но не и куража да я осъществи, те започват кампания в платформата за доброволно финансиране Kickstarter. В нея те набират средства за своя филм, в който обикалят из Европа и САЩ и правят интервюта с някои от водещите фигури в IT бранша. В тази група попадат създателите на някои от най-популярните в момента компании като Dropbox, Scribd, Vimeo, Soundcloud и др. Във филма взимат участие и инвеститори от Accel Parnters, CrunchFund, Eden Ventures, първи инвеститори на Skype и др.

Филмът начертава плана, който всеки предприемач трябва да подготви, когато реши да пристъпи към реализирането на своята идея. В него технологичните специалисти споделят как са решили сложни предизвикателства и показва процеса, започващ с измислянето на идеята, минава през конкретизирането й и завършва с нейното осъществяване. Участниците не крият, че за тях този процес е своеобразно емоционално увеселително влакче, което съпътства подобни амбициозни проекти. И все пак те се стараят да покажат, че забавната страна на нещата не трябва да отклонява от крайната цел.

The Startup Kids се може да бъде видян в множество онлайн видео портали, както и на официалния сайт на филма. Желаещите да го гледат в приятна компания и да обменят мненията и идеите си с други хора „от тяхната кръвна група“, ще имат възможността да направят това във вторник 23 април от 19:00 в Betahaus, където агенция NEXT-DC (една от сравнително младите и със сигурност иновативни дигитални агенции) ще организира безплатна прожекция.

Съвсем скоро ще имаме възможност да чуем, при това на живо, още подобни мотивиращи истории на успеха и съвети от хората, които вече за изминали този път. Това ще се случи в София на 3-ти юни 2013 г. по време на традиционната конференция DigitalK, организирана от в. „Капитал“ и NEVEQ. На нея ще гостуват технологичният евангелист на Amazon Web Services Щефен Краузе, изпълнителният директор на Startup Institute Арън О’Харн, изпълнителният директор на хостинг компанията SiteGround Тенко Николов и още много други.