Идеи за лятна реклама

2
Добави коментар
KENGA
KENGA

Плажовете са златна възможност за рекламодателите. В активния сезон там се изсипва значително количество туристи от всички националности. Прекарват часове под слънчевите лъчи, далеч от стреса на града. Отпуснати и готови за приятни изживявания и емоционални срещи. Места с големи рекламни възможности, но малко хора се замислят над това. Ето няколко идейни решения за реклама в топлите летни дни.

Пясъчна реклама – реклама на плажа под формата на пясъчни печати и склуптури.

Рекламна капания поръчана от Billups Worldwide и осъществена от Massivemedia довела до появата на масивни пясъчни печати и склуптури на плажа в Хамилтън – отпечатък в пясъка на рекламно послание или тъговска марка. Това станал хит сред посетителите и превърнали рекламата в художествени творения, а също и в част от активната форма на живот на посетителите, респективно – потребители.

Страните с обширни плажни ивици могат да си позволят пясъчен печат с дължина около километър и широчина до около 200 метра. Предполагам, че мащабната форма на тази експозиция ще я направи видима дори от облаците. Тази екологична форма на реклама може би някога ще стане част от експериментална рекламна платформа по пясъчните ивици и на нашето черноморие.

Реклама по въздух и вода – концепция обхващата външната реклама във всеки един от нейните аспекти.

Плаващата реклама може да бъде поставена върху различни плавателни съдове, както и върху самостоятелни плаващи пантони. Тук възможностите са големи, т.к. всички ние в горещите летни дни търсим прохладата на различни водни източници. Реклама отпечатана върху платно на лодка е перфектен начин за стартиране и разширяване на рекламната кампания. Добрата видимост от суша и вода прави впечатление и предизвиква вълнение у зрителя. Самостоятелните плаващи понтони с позиционирани върху тях рекламни знамена са подходящи при събития от състезателен характер или пък ненатрапчиво носейки се по водната повърхност постоянно озовавайки се пред погледа на плажуващите.

Целта на въздушната реклама е да се въздейства върху зрителя в определен момент. Често това се прави от самолет, в чията задна част е прикрепен рекламен банер в ярки цветове, произволна форма и размер. Лесно четимото и смилаемо рекламно послание е насочено към точно определена целева група. Подходяща е по време на спортни събития. Въздухоплаването предлага различни възможности. Теглене на банер със смолет, разпръскване на рекламни листовки от въздуха, свободно носещ се в небето дирижабъл или балон с топъл въздух. Всичко, което може да се отдели от земята и да полети, би могло да се ползва за рекламни цели. А с помощта на дим, може да изпишете послание в облаците.

Реклама за мобилни телефони

Чрез QR кодовете, представляващи интерактивни текстови съобщения – интернет адрес, контакти (визитна картичка) или картинка – може да си осигурите прогресивно предимство пред конкуренцията. Смартфона сканира генерираният бар код и осъществява бърза и лесна връзка между претежателят му и съответната компания. Това го прави подходящ бизнесът на всички нива и не изисква голям бюджет. Може да бъде позициониран на улицата, като част от рекламна табела или информационно табло. Може да бъде интегриран в рекламна страница или каре в печатните медии или пък поставен и върху текстилни изделия – банери, тениски, раници, етикети и др.

За първи път, в който QR кодове са използвани в спорта като реклама и въпреки развихрилият се скандал, несъмнено е спечелил и привържаници сред противниците. Не отдавна великобритански спортисти – шампиони по плажен волейбол за жени – се съгласили да участват в рекламна кампания, чиято концепция била на гърба на спортните им екипи и в частност бикините, да бъде отпечатан QR код, който сниман със смартфон отвеждал феновете към съответната страница в интернет – в този случай до сайта на букмейкърите Betfair. Това предизвикало в известна доза скандалност у консервативните островчани.

Но наред с изброените по-горе предложения, класика в плажната реклама си остава брандирането на чадъри, плажни надуваеми топки, фризби или други артикули предназначени за одих и забава раздавани по време на промоционални събития или рекламни кампании.

Снимките и част от материала са взаимствани от интернет.

автор: Kenga advertising