Стипендии за магистратура в Гърция по управление на културното наследство

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Британският университет в град Кент съвместно с университета по икономика и бизнес в Атина, Гърция(AUEB) създадоха нова магистратура по управление на културното наследство.

Проектът е с продължителност от година и половина, като целта му е да съчетае света на археологията с този на бизнеса. Магистърската програма се провежда в  в град Елевзина, разположен на 20 км. от Атина. През първата част на академичния период студентите ще посещават лекции и семинарни занятия, а през последните осем месеца от тях ще се изисква да работят върху дисертациите си.

Магистратурата струва 7 500 евро за целия период на обучение. По програмата обаче ще бъдат отпуснати пет стипендии от фондацията „Ставрос Ниархос“. Те ще бъдат присъдени на базата на академичните постижения на кандидатите и техните квалификации. Паричната помощ бива три вида: частични стипендии в размер на 3 750 евро, пълни и такива, които покриват таксата за обучение и разходите за живот в размер на приблизително 13 500 евро.

Желаещите да кандидатстват трябва да притежават бакалавърска степен, без значение в каква точно дисциплина. Изисква се да имат много добри познания по английски език, които да докажат с успешно положен изпит. Крайният срок за подаване на документи е 1 юни 2013 г. Информация за процеса по кандидатстване, както и подробности за магистратурата, има на официалната страница на проекта.