ДЗИ с нов главен изпълнителен директор

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Коста Чолаков заменя ръководния пост в „Интерамерикан България“ с този в ДЗИ.

© Юлия Лазарова

ДЗИ, собственост на белгийската банково-застрахователна група KBC (собственик и на СИБанк), от началото на юни ще има нов главен изпълнителен директор, съобщиха от KBC. Това е Коста Чолаков, който в момента заема този пост в ЗД „Интерамерикан България“. Сегашният главен изпълнителен директор на ДЗИ – Недялко Чандъров, остава в застрахователя като изпълнителен директор и ще отговаря за продажбите и дистрибуторската мрежа на компанията.

„В своята стратегия КВС определя България като един от основните пазари, в които желае да инвестира за изграждане на дългосрочни и устойчиви взаимоотношения с местните клиенти в банково-застрахователната сфера“, коментира Дани Де Раймакер, главен изпълнителен директор на бизнес звено „Международни пазари“ в КВС Group. Според него „заздравяването и по-нататъшното развиване на управленския екип с опитни местни, български топ мениджъри, би трябвало да допринесе за развитието на ДЗИ и за увеличаване на резултатите в един конкурентен и предизвикателен застрахователен пазар, какъвто е българският“.

Коста Чолаков започва кариерата си в застраховането като стажант в отдел „Подписвачи“ и „Щети“ в „Интерамерикан – застраховане на недвижимо иимущество, щети и искове при злополука“ (Гърция). През 1999 г. става мениджър „Управление на щети“ в „Интерамерикан България“. От 2001 г. е изпълнителен директор на общозастрахователното и на животозастрахователното дружество. Той е и зам.-председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

За промените по върховете в бранша съобщиха и от „Интерамерикан“. Там постът ще бъде поет от сегашния зам.-председател на борда на директорите Доминик Бодан. От 1 май в мениджърския състав на компанията ще влезе и Джордж Валаис, който идва от „Интерамерикан“ в Гърция. Той ще бъде оперативен директор.

Назначаването и на Коста Чолаков, и на Джордж Валаис подлежат на одобрение от регулатора в сектора – Комисията за финансов надзор.