Похитителите на Лара нямат нищо общо с „Наглите“

1
Добави коментар
mariya22
mariya22

/Поглед.инфо/ Групата, отвлякла Лара Банева, най-вероятно няма нищо общо с групата на „Наглите“, съобщи директорът на Института по психология на МВР, комисар Неделчо Стойчев.

„Има една основна разлика и мисля, че това е ясно на всички. При отвличането беше използване оръжие, беше прострелян бодигарда на момичето. Моето лично мнение е, че няма нищо общо с „Наглите“. Единственото, което ми прави впечатление е, че е използвано оръжие. Единствено, което мога да коментирам, са думите на майката на момичето. Не вярвам тя да прави някакви инсинуации по отношение на това, че са се държали добре с момичето като заложник, най-вероятно е така. Майката, щом преценява, че детето няма видими отклонения в поведението и външния вид и въобще в цялото му състояние, аз съм склонен да вярвам, че отношението към детето е било по-скоро позитивно и грижовно“, каза психологът.

На въпрос как оценява работата на МВР и прокуратурата по случая, градският прокурор на София Николай Кокинов отговори: „За мен едно разследване е приключило, когато имаме конкретно лице, на което да повдигнем обвинение. Слава Богу, детето се прибра живо при майка си, това е най- важното, че е запазен един човешки живот, но от това наказателното преследване не е спечелило, тъй като нямаме лице, което да обвиним към настоящия момент“. Кокинов отказа да отговори на въпроса дали е контролирано даването на парите и връщането на детето, както и дали са белязани парите за откупа.

Лара, дъщерята на разследвания за наркотрафик Евелин Банев-Брендо, бе освободена в неделя вечерта, 48 дни след похищението й.

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели