Лукойл: Поставихме нужните измервателни системи

1
Добави коментар

Заключенията на независими проверяващи екипи са, че навсякъде са монтирани нужните измервателни системи, отговарящи на условията на чл. 35а, които могат да предават данни в реално време към системата на Агенция „Митници”. Това съобщиха от „Лукойл” във връзка с проведените проверки на технологичното окомплектоване на определените от Агенция „Митници”`(АМ) по силата на чл. 35а от Наредба №3 на МФ допълнителни контролни точки за измерване на акцизни стоки.

Според изискванията на процедурата, в митниците е изпратен отново актуализиран график, по който, при осигурено подаване на горива по продуктопровода, да се извърши задължителният метрологичен контрол в присъствието на митнически служители, както и свързването към митническата система за предаване на данни в реално време, сочат от компанията.

Между компанията и митниците в последните дни избухна истинска „престрелка“, която доведе до разговор между изпълнителния директор на рафинерията Валентин Златев, шефа на митниците Вальо Танов и премиера Райков.

Последният определи ситуацията като „микродрама“ и уточни, че между тях тримата е бил проведен „един дълъг и не много лек разговор“.

Във вторник вечер Административният съд в София спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов за отнемането на лиценза на продуктопровода на „Лукойл България“ за Южна България.

Заповедта за отнемане на лиценза бе издадена в понеделник, заради нарушения при поставянето на измервателни уреди, осигуряващи данъчен контрол върху преминаващото оттам гориво.

Ппроизнасяне на съда по жалбата на компанията срещу Митниците не е по същество.

Тепърва ще се изяснява дали в склада е имало нарушения или не, но през това време „Лукойл“ ще има право да ползва склада си.

Етикети:
,