УЖАС! Вижте КАКВО ИЗЛЕЗЕ ОТ УМРЯЛ КИТ!! (Фото) (Видео)

1
Добави коментар
gargamelka
gargamelka

УЖАС! Вижте КАКВО ИЗЛЕЗЕ ОТ УМРЯЛ КИТ!! (Фото) (Видео)

Това, което ще видите да излиза от умрял кит е направо ужасно!

Все повече китове намират своята смърт изхвърлени по бреговете.

Мъртвите животни освен грозната гледка, която представляват, се превръщат и в една огромна и заразна 40-тонна бомба, чиято дължина е между 16 и 25 метра!!

А най-опасното нещо у тях според биолозите, не е разлагащата му се плът, а  газовете, които се образуват в коремната кухина на умрялото животно и които са много опасни за хората.

Това е момента на експлозията!

Причината за натрупването на тези газове е, че преди да умре, кита е погълнал страшно много и най-различна храна, между които са били и други живи същества, които след като той умре, също започват да гният в стомаха му, отделяйки на свой ред много газове.

Биологът Адам Рубен обяснява, че става въпрос за газове, които са си чиста проба метан, или „пръцкане”.

Китът е едно от най-големите животни на планетата и съвсем логично, освен заплахата от огромното му разлагащо се тяло, голяма опасност да крие и освобождаването на неговите заразни газове.

Затова за тази цел са създадени специални екипи, които са обучени как най-безопасно да отстраняват огромните туловища на китовете от бреговете.

Самата процедура по пробиването на стомаха на животното и  освобождаването на вредните и опасни газове е много опасна, защото практически тези газове излизат от стомаха на кита са силни като експлозия, дори при най-малкият направен разрез и се разпръскват навсякъде със сила и скорост!

Гергана Борисова

Видеото не е за хора със слаби нерви !

Чудеса.нет препоръчва и: