Брадатите мъже са най-сексапилни

1
Добави коментар
Manuelska
Manuelska

Ново изследване установи, че брадатите представители на силния пол са най-сексапилни, пише Blitz.bg, позовавайки се на Дарик.  Изследването показа, че жените намират един и същи мъж за по-привлекателен, когато е с 10-дневна брада вместо когато е избръснат. Учени от Австралия показали на стотици жени и хетеросексуални мъже снимки на 10 мъже в различни етапи на растеж на брадата и ги помолили да оценят снимките според привлекателността, мъжествеността, здравето и потенциалните способности за създаване на дете

Всеки мъж бил сниман избръснат, с петдневна, с десетдневна брада и с гъста брада. Мъжете с 10-дневна брада се оказали най-популярни сред 351 изследвани жени, а мъжете с гъста брада получили най-висока оценка за родителски потенциал както от жените, така и от 177-те хетеросексуални мъже.

Мъжете с набола брада били най-непривлекателни както за мъжете, така и за жените във всички категории, показва изследването. Учените от университета в Нов Южен Уелс заявиха, че е необходим праг на гъстотата на брадата, за да функционира като сигнал за привлекателност. Те стигнали до извода, че гъстата брада показва по-малка агресивност.

Снимка: www.cosmopolitan.bg