Ованес Торосян говори на 6-месечната си дъщеря на 2 езика

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Сутринта на 19 октомври миналата година приятелката на актьора Ованес Торосян Милена започва да ражда. Той запазва самообладание и я закарва до болницата около 8,20, а 20 мин по-късно за първи път прегръща дъщеря си.

Само дни след това заминава за Ивайловград за снимките на филма „Съдилището“ на режисьора Стефан Командарев, в който си партнира с Христо Мутафчиев, Асен Блатечки и Зуека. По няколко пъти на ден се обаждал вкъщи, за да пита какво прави бебето.

Искал да присъства на раждането, но Милена не му позволила. „Каза, че не иска да я гледам в такава ситуация, затова реших да се съобразя с желанието „, обяснява актьорът.

Бебето се казва Йоанна и е кръстено на него, защото арменското Ованес означава и Йоан, и Иван. „Още повече че тя се роди на деня на Йоан Рилски, така че може да се каже и че си е дошла с името“, казва младият татко.

26-годишният актьор искал рано да стане баща, за да говори на един език с детето си. С Милена преценили, че е по-добре да роди сега, преди да е завършила НАТФИЗ. Така после ще гради кариерата си на сцената. „Имам много мои колежки, които искат да имат деца, но тъкмо са тръгнали в професията и ако си направят една дълга почивка, ще изпуснат работата си“, казва Ованес.

Двамата са заедно от 2007 г., а 2 г. по-късно, на премиерата на „Източни пиеси“ в Кан Торосян предлага брак. Още не са женени, защото искат сватбата им да е по-различна и специална – например на плажа или на кораб.

Когато се родила, Йоанна била одрала кожата на баща си, а сега прилича повече на майка си. Нищо че е само на 6 месеца, вече е с характер и е овладяла някои женски трикове. „Отсега ме манипулира. Кротко си стои при майка ми в стаята и като вляза, започва да пищи, за да я взема на ръце“, смее се баща .

Когато се родила, той и Милена се преместили при родителите му Карине и Магърдич, за да помагат за бебето.

Засега малката е спокойно дете, нищо че тръгват зъбки, но той подозира, че ще стане палава като него, заради едно дяволито пламъче, което отсега проблясва в погледа . „Кротка, кротка, но усещаш, че живее някаква Кума Лиса в нея“, казва Торосян.

В последните месеци той научил няколко детски песнички, с които забавлява дъщеря си. „Тръгна Рачо капитана да преплува океана“, аз го пея във вариант „тръгна Хачо капитана – арменец е капитанът“, смее се Ованес.

Не се знае арменска или българска ще е първата думичка на Йоанна, защото вкъщи говорят и на двата езика. „И тя ги разбира, реагира и на двата“, казва татко .

Той работи на свободна практика и не е актьор на щат, затова понякога има повече свободно време през деня, което прекарва с дъщеря си. В момента Ованес играе в 2 представления в Народния театър – „Хамлет“ и „Идиот“, и едно в Шуменския.

Той и негови приятели са си направили театър „Реплика“, с който репетират 2 представления и вече играят едно – „Заполярная правда“. През юни с приятелката му Милена ще поставят моноспектакъл, а Ованес вече е написал текст за втори. Милена също има няколко роли в НАТФИЗ. Върнала се на сцената 3 месеца след раждането и тази година се дипломира.

АКТЬОРЪТ КАТО МАЛЪК

Като малък Ованес не можел да стои мирно задълго. Когато бил на 5 г., майка му го завела при известен цигулар, за да го запише на уроци. „Но той казал: Ако можете да го накарате да се спре и за 5 секунди на едно място, добре“, смее се актьорът.

Веднъж щял да падне от една шипова джанка. „Хванах се на чорчик с ръцете, изподрах се. Брат ми слезе от джанката и застана долу: Пускай се, ще те хвана. И то ни напред, ни назад, пуснах се и наистина ме хвана“, спомня си Торосян. Брат му Тигран е с 3 г. по-голям и също е актьор. Работи в Театъра на армията.

6 съвета за детето на 6 месеца

1. Не викайте на детето, ако не иска да слуша или прави нещо лошо, разсейте го с друго.

2. Давайте му внимание. Занимавайте се с него, играйте игри, това го развива.

3. Излизайте навън на разходки. Не дръжте детето между 4 стени.

4. Не му пускайте анимации, които го зомбират.

5. Когато се яде, да е на масата, а не пред компютъра или телевизора, за да знае, че яденето е важно, а не е между другото.

6. Бъдете честни с детето си. Ако не сте, утре то няма да бъде.

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти