Мебели И Обзавеждане (Тиково Дърво Екзотична Дървесина)

1
Добави коментар
valbonet
valbonet

Каквито и нови мебели да предлага съвременния пазар, любовта на човека към екзотичната дървесина си остава. Екзотичните мебели си имат своите предимства. Успяват да ни заредят с топлина и да радват окото с природната си красота. Някой ден учените ще разкрият защо дървото влияе така благотворно на човека, но днес със сигурност знаем едно – в дом, който присъства дървесната екзотика на тиковото дърво, се живее леко и приятно.

Ако сте решили да освежите вашия дом или офис, най-доброто решение със сигурност ще са мебелите от тиково дърво. Независимо каква е обстановката в помещението, тиковото дърво успява да влезе в хармония с всички идейни концепции, заложени в декора. Мебелите от тикова дървесина са в състояние да създадат една изключително елегантна и изискана визия на всяко едно помещение.

Има много причини, поради които тиковото дърво е предпочитан материал както за вътрешен интериор, така и за градинско обзавеждане. Тиковата дървесина е устойчива на студ и горещина. Тиковата дървесина устоява на атаки от насекоми, мухъл или плесен. Въпреки това, ако искате вашите екзотични мебели да изглеждат добре през годините, има няколко неща, за които трябва да следите:

* Защита от слънчева светлина – независимо от това в коя част на дома ще бъде поставена градинската мебел от тиково дърво, тя неминуемо ще бъде изложена на слънчева светлина. Прекомерното и продължително излагане на слънце може да доведе до проявата на:

* първо, загуба на естествения цвят на дървесината и окончателно придобиване на износен вид;

* второ, слънцето ще допринесе до изсушаване на материала, което води след себе си и до частична загуба на естествените масла на дървесината.

Можете да си спестите тези проблеми, като преместите градинската мебел в защитена от слънцето зона или поставите чадър над нея.

* Защита от студ – студеното време води до изсушаване на тиковата дървесина. В такива ситуации за предпочитане е мебелите да се пренасят в среда, в която температурата може да се контролира. Ако това не е възможно, може да се покрият мебелите, за да се защитят от вредните климатични въздействия. Допълнителното покритие с тиково масло може да се окаже от голяма полза.

Повече за Ателие Алекс вижте тук.

GSM: +359 88 8209463 – Явор Алексиев

GSM: +359 89 9869835 – Светозар Кръстев

Офис: (02)958 22 62

София, ул. „Деде Агач“ бл.60А вх.Д

[email protected]

[email protected]