Старата Къща, село Мостово – къща за гости

25
Добави коментар
PublicImage
PublicImage

Забележителности

Село Мостово e разположено в Родопа планина. Намира се на 27км от град Асеновград в посока Кърджали и след село Червен се отбива в дясно. Следват селата Горнослав и Орешец. Насред местността Юрта има указателна табела, сочеща живописен асфалтиран път. След около 1км се стига до местността Лошата Тикла. Оттам се открива прекрасна гледка към Кръстов връх 1418м. (3 км. на югозапад) и с. Мостово.
Името на село Мостово произлиза от естествения каменен мост. Той се е образувал в самото началото на селото, над преминаващата през него река Сушица, която извира изпод Караджов камък.
Село Мостово се намира в средата на своеобразен енергиен триъгълник — Кръстова Гора на 1418 м., Белинташ на 1226 м. и  Караджов камък 1448м. надморска височина.
Притегателно място за любителите на красивите природни гледки и чист въздух, запалени планинари, туристи, весели компании или хора търсещи отмора и бягство от ежедневието.

Тракийско светилище Белинташ

Името му означава Белият камък. Беланташ е красива скала с форма на малко плато в Родопите, носеща следи от човешка дейност. Предполага се, че това е култов обект от времето на траките, но предназначението му остава загадка до ден днешен.

прочетете повече за Белинташ

360° градуса панорама от Белинташ

 

Манастирски комплекс Кръстова Гора

В Средните Родопи, сред красива природа се намира манастирът Св. Троица – Кръстова гора, или както се отбелязва в картата на България, Кръстов връх. През последните години сред православните християни в България манастирът придоби широка известност, като християнска светиня и място за поклонение. Стотици хора говорят за преживяни чудеса свързани с мястото

прочетете повече за Кръстова Гора

 Караджов Камък

Караджов камък – едно от най-мистичните и красиви места в Родопите. Този природен феномен обаче незаслужено е пренебрегван от туристите, останал в сянката на съседен Белинташ. А в същото време може да съперничи и на Белоградчишките скали, убедени са запалени планинари.

прочетете повече за Караджов Камък

 

Около селото има и няколко големи пещери като най-известната от тях е Гергина дупка с дължина 524м

 

Старата къща, село Мостово. В търсене на удобно място за преспиване, настаняване и почивка. Къща или вила под наем в Родопи планина. Информация за с. Мостово и неговите забележителности.