Кажете сбогом на Google Preview

3
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Една от последните новини около Google е премахването на функцията Google Preview в SERPs. Става въпрос за функцията, която предоставя възможност на потребителя да прегледа чрез скрийншот даден сайт преди да го е заредил през резултатите в Google. Според най-голямата търсачка в света, тази услуга не се е наложила сред потребителите и тя е вече в историята. На нейно място имаме падащо меню с опции: ‘cache’, ‘similar’ и ‘share’.

Новите три функции, които Google предоставя вече на своите потребители, няма как да бъдат определени като заместители на Google Preview на практика. Опцията ‘cache’ показва скрийншот на страницата, но не в реално време, а със задна дата. Ако изберете ‘similar’, то ще в резултатите ще ви бъдат извадени подобни страници на търсения резултат. Последната опция, ‘share’, позволява да споделите страницата в социалната мрежа на Google, Google+.

Функцията Google Preview вече не съществува както за декстоп версията на търсачката, така и за мобилни устройства. От Google твърдят, че това е стъпка към рационализация на търсачката. Припомняме ви, че в последните дни от търсачката придобиха компанията за динамично и синхронизирано поднасяне на новини, Wavii. По този начин компанията ще се опита да повиши качеството на своята услуга и да направи резултатите, които поднася на потребителите много по-релевантни.

Снимка: Google

Теми: Google PreviewGoogle+seoSERPserpsтърсачки

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.