Тодор Панайотов: СКАТ продължава да тормози мен и детето ми

1
Добави коментар
Manuelska
Manuelska

Тодор Панайотов, баща на 9-годишна ученичка от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, се оплака, че бургаската медия СКАТ продължава да тормози него и семейството му. За втори път в рамките на няколко дни бащата на 9-годишно дете Тодор Панайотов търси начин да заяви, че дъщеря му и той са подложени на психически натиск от страна на бургаската телевизия СКАТ. По думите на родителя на 19 април Панайотов е подал сигнал до Районна прокуратура-Бургас, до община Бургас и всички отговорни институции. Той разказа пред журналисти, че репортерът от СКАТ Кеворк Дадурян е карал малолетната му дъщеря да застане пред камера и да каже, че училището, в което учи „Св. св. Кирил и Методий“ се руши, мазилката пада, има напукани стени и от това има опастност децата в него да бъдат наранени от падащи предмети.

„След като подадох жалбата, вместо от телевизия СКАТ  да се извинят, те засилиха атаките срещу мен. На 24 април бях потърсен от репортера Кеворк Дадурян. Със същия проведохме 3 разговора един след друг за около 6 минути по повод подадената от мен жалба. И трите разговора бяха прекъснати от мен, тъй като Дадурян ме провокираше да давам обяснения и да коментираме подадената жалба. При провеждането на разговорите, журналистът не ме предупреди, че разговорите се записват и ще бъдат излъчени по телевизията. Вечерта в новините на СКАТ бе излъчен материал, пускаха репортаж на всеки кръгъл час с интервюто с дъщеря ми и ситуацията с училище“Св. св. Кирил и Методий“. Отделно от това бе пуснат и запис от трите ни разговора на фона на стоп-кадър на снимката на детето ми. Този запис е направен като са манипулирани сглобените три разговора, като е изопачено и променено казаното от мен“, обясни Панайотов.

Той е на мнение, че никога не е заявявал съгласието си да бъдат излъчени кадри с малолетното му дете. Също така той категорично отрече да е полицай в министерството на Цветан Цветанов/кандидат – депутат от ГЕРБ/. „Служител съм на сектор Пътна полиция- Бургас към ОДМВР. Жалбата я подадох единствено и само като родител на 9-годишното си дете. От телевизията ми приписват участив в политическа партия ГЕРБ, само защото съм тръгнал да защитя детето си. Категорично заявявам, че нито аз, нитонякой  от семейството ми сме членували в ГЕРБ, нито в друга парламентарна група или партия. Детето е достатъчно притеснено, избягвам да говоря  специално за тази случка вкъщи. Като разбере, че ще има нещо дъщеря ми реве  и отива в другата стая“, категоричен е Панайотов.  

„Това не е вярно. Вие самите като журналисти сте правили откровени интервюта с деца от различна възраст. Стоя зад думите си. Предложих на бащата да се яви на детектор на лъжата. Той говори за морал, а доста неща прекрачва в този аспект. Как самият той стигна до извода, че детето му е карано насила да говори на място, което е извън училището?  Мен много повече ме боли от г-н  Панайотов, защото  светинята на Бургас „Св. св. Кирил и Методий“ е в такова състояние.

Също така той отказа още същия ден след като пусна първото  прессъобщение до медиите  интервю с телевизия СКАТ. Мога да кажа и какво детето заяви: „Да, училището не е в добро състояние, има пукнатини и за него самото в някаква степен е опасно. Дори мога да кажа, че изказването на детето бе много лежерно. Не му прави чест на г-н Панайотов да вкарва детето си в една машина, от която не се знае после то дали няма да бъде в по-цветущо психично състояние. Той на няколко пъти каза, че психиката на детето не е в добро състояние. Мисля обаче, че тук има външна намеса“, допълни Дадурян.