Samsung Galaxy S4 е по-чуплив от iPhone 5

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Най-новият смартфон на Samsung – Galaxy S4 е по-малко издръжлив в сравнение с най-големия си конкурент iPhone на Apple, сочат данни от тестове на двата телефона. До изводите се стига, след като една от най-големите компании в света Square Trade е направила тест за здравината на двата смартфона, като ги е потопила във вода. По скалата от 1 до 10 (като 10 е най-лошото), S4 има 7, а iPhone – 5.

С 5-инчов екран, 13-мегапикселова камера смартфонът Samsung Galaxy S4 е по-голям, по-бърз и по-лек от предшественика си и има нов софтуер, който реагира на жестове и мимики. Но големият му екран го прави по-податлив откъм щети, констатираха от Square Trade.

„Хората искат по-тънки телефони и по-големи екрани. Дали по-големият екран го прави по-податлив на злополуки или не, няма значение, защото потребителите все още ще имат интерес към телефона“, коментира Кевин Рое, анализатор в Dorset, Вермонт.

Известен плюс за iPhone 5 е алуминиевият му корпус, който изглежда много по-здрав и стабилен от пластмасовия материал, използван за конструкцията на Galaxy S IV.

iPhone 5 е един от най-безвредните смартфони в момента с рейтинг от 2.75 точки, макар че първото поколение на Apple е получило пълно 5. Galaxy S IV пък се намира в т.н. „зона за внимание“ с 2.99 точки.

И двата смартфона разполагат със страхотни екрани. Galaxy S IV има HD разделителна способност от 720 х 1280 пиксела при диагонал от 4.8 инча, а iPhone 5 – 640 х 1136 пиксела при 4-инчов диагонал.

Samsung разчита изцяло на S4 за разширяване на пазара и увеличаване на продажбите на смартфони. Гигантът имаше една трета от световния пазар на смартфони през първото тримесечие, което е почти два от този на Apple.

Етикети:

iPhone 5 | смартфони | Samsung Galaxy S III