Десерти – Рог на изобилието с глазирани плодове

6
Добави коментар
Nutrim
Nutrim

1) За тестото и плодовете: Загрейте фурната до 200С. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото на правоъгълник с размери 13х41 см. и с дебелина 0.16 см. С остър нож отрежете 4 лентички с размери 3.25х41 см. Намажете с масло 4 фунийки с размери 5х5 см. и дебелина 0.5 см. и като започнете от острия край, започнете да навивате 1 от лентите тесто спираловидно около фунийката. Натиснете остатъка от лентата вътре във фунийката. Поръсете с пудра захар и поставете в леко влажна, метална тава. Печете в предварително загрятата фурна 20 мин. или докато станат кестеняви на цвят. Извадете от фурната и оставете да изстинат.

2) Нарежете парчетата киви, манго и круша във ветрилообразна форма. Оставете настрани.

3) За сметановия крем: В средно голяма купа, поставена в купа с лед, смесете сметаната, захарта и ванилията и ги разбийте с телена лъжица докато достигнат максимален обем.

4) За малиновия сироп: Пасирайте 1 ч. ч. малини на пюре. Прецедете пюрето в купа. В малка тенджера смесете водата и захарта. Варете на умерена температура около 4 мин. или докато захарта се разтопи и сместа прилича на леко сгъстен светъл сироп. Махнете от огъня и оставете да изстине. В средно голяма купа, смесете прецеденото малиново пюре, охладения сироп и лимоновия сок. Сложете в хладилника.

5) За сервирането: С остър, назъбен нож, махнете роговете от тесто от шаблоните. Напълнете всеки рог с 1 с. л. сметанов крем. Сложете роговете в горната част на 4 охладени чинии. Поставете по 3 с. л. малинов сироп пред всеки рог. Върху сиропа подредете ветрилообразните плодове. Потопете ягодите и запазените малини в останалия малинов сироп, за да се глазират. Украсете с глазираните плодове, гроздето и стръковете джоджен. Сервирайте веднага.