Столчета за кола-детски столчета за кола

4
Добави коментар
kyovev
kyovev

 

Всеки родител трябва преди всичко да мисли за безопасността на детето си, особено в случаите, когато сяда зад волана. Точно затова е необходимо и дори задължително, да се снабдите със столче за кола или още така познатите столчета за безопасност. Такива столчета за кола са предназначени специално за защита на децата от наранявания или дори смърт по време на сблъсъци. Най-често тези столчета се монтират и закупуват от потребителите. В днешно време самите производители на автомобили са се обединили около тази идея- при проектирането на автомобила да участват и столчетата за кола.

При закупуване на детски столчета за кола (още познати като система за обезопасяване на деца, детска седалка за безопасност или просто като детски столчета за кола) трябва да бъдат използвани по правилния начин, за да бъде използването им ефективно. За да изберете правилното столче за вашето дете, вие трябва да обърнете внимание на няколко важни фактора: възраст, тежест, височина на вашето дете.

Тази система за обезопасяване на деца ви гарантира така нареченот пасивно ограничение или обуздаване, което ще рече, че в случай на инцидент, тези столчета  биха могли да защитят детето ви от някакви по-сериозни наранявания.

В някои страни например като Съединените американски щати и Канада, закупуването и използването на такива столчета за кола е задължително.

В много други страни, включително САЩ и Канада, се изисква от закона такава система за безопасно транспортиране на деца на възраст от две или повече години в автомобили, както и в други превозни средства.

Естествено има и друг тип детски столчета за кола известни като „места бустер‘‘, които са задължителни до навършване на девет години.

Този тип седалки са смятани за най-безопасните, различават се от всички останали модели по високият им гръб. Този тип седалки са подходящи за деца на възраст между 10-12 години, които тежат за възрастта си около 36 кг.

В днешни дни на пазара могат да се открият голямо разнообразие на марки и цени на столчета за кола. Те, естествено са на различни цени, които не бива да ви объркват и затрудняват, тъй като водещият мотив при избиране на подходящо детско столче трябва да бъде свързан с изброените вече фактори, а именно възраст, килограми, удобство.