Къртене на бетон

0
Добави коментар
traiki333
traiki333

Много хора подценяват къртенето и незаслужено го причисляват към дейностите, с които би се справил всеки домашен майстор, като например лепене на тапети, сменяване на контакти, бушони и т.н. В никакъв случай не твърдим, че къртенето, е работа, за която е необходима специална тапия, но не трябва да се заблуждавате, че то, е толкова лесно колкото изглежда. Със сигурност бихте се справили и сами с някои неща, като например да изкъртите стена, подпрозоречно пространство или плочки, но в сферата на къртенето може да Ви се наложи да се изправите пред много по-сериозни предизвикателства.

Едно от тях, е къртенето на бетон. Мнозина от специалистите споделят, че това, е едно от най-трудните неща в занаята. Техният съвет, е ако някой ден Ви се наложи да къртите стена, замазка или друга конструкция от бетон да се свържете с професионалисти, които да се заемат с отстраняването му, защото за него ще Ви бъде необходима специална техника, с която едва ли разполагате, а и не би било рентабилно да се сдобивате с такава, ако не си изкарвате хляба с нея. Разбира се, трябва да отбележим, че не само инструментите, с които работите са от значение. Ако не знаете как да боравите с тях, дори най-мощната техника не би Ви свършила работа.

Разбира се, ако сте убедени в собствените си възможности и разполагате с нужната техника, то позволете поне да Ви дадем няколко полезни съвета и насоки, с помощта, на които бихте изкъртили и най-здравия бетон.

За да си улесните задачата Ви съветваме да постъпите по следния начин: разрежете бетона на хоризонтални и вертикални черти с дълбочина 2-3 сантиметра. За тази цел, е препоръчително да използвате специална дискова резачка за бетон. Когато работите с нея, обаче трябва да се стремите да поддържате права линия, защото ако криволичите ще счупите диска. Тези подрязвания се правят, с цел да бъде отслабен бетона до такава степен, че да можете да го отстраните с чук и кирка. При положение, че разполагате с професионален къртач или перфоратор, то директно може да започнете да къртите бетона, но бъдете внимателни докато работите и не се увличайте, защото дори за миг да загубите концентрация, може сериозно да се нараните.