Откриха телата на пилотите от падналия в Киргизстан US самолет

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

На мястото в Киргизстан, където вчера падна и се разби американски самолет, спасителните екипи са открили части от две тела, съобщи ИТАР-ТАСС. Те са изпратени в столицата Бишкек за експертизи, тъй като останките били много и засега не можело да се твърди с абсолютна сигурност за колко души все пак става дума.

Уточнява се, че в момента на инцидента на борда на самолета са се намирали трима членове на екипажа.  На мястото на катастрофата все още работят около 50 спасители.

Самолетът е излетял от летището Манас и отломките са намерени на около 80 километра западно от киргизката столица в близост до границата с Казахстан.

Американски специалисти ще разследват инцидента, тъй като падналият военен самолет е американски. Ако е ставало дума за пътнически самолет, инцидентът е щял да бъде разследван от киргизките власи, обясни министърът на транспорта и комуникациите на републиката Каликбек Султанов.

Сега киргизката страна само трябва да определи щетите, нанесени в резултат на аварията. Те ще бъдат огласени от правителствена комисия в рамките на 7-10 дни.

Киргизтан