Отиде си актьорът Чочо Попйорданов

9
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

неделя, 5 май 2013 г. 08:29 ч.

Актьорът не успя да се справи с получената тежка черепно-мозъчна травма, заявихаот “Пирогов”. Актьорът Чочо Попйорданов бе настанен в Централна реанимация на „Пирогов“ с пряка опасност за живота. Поклон пред паметта му!

Талантливият Чочо Попйорданов издъхна часове след Възкресение Христово.

Актъорът не успя да се справи с получената в събота тежка черепно-мозъчна травма и рано на Великден си отиде, съобщиха от “Пирогов” за BNews.

48-годишният Петър Пойорданов бе настанен в Централна реанимация на лечебното заведение с пряка опасност за живота.

Попйорданов имаше тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хемтом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро.

По първоначални данни той е паднал от около 2 метра на Боянските гробища.

Чочо е роден на 11 юни 1964 г. в София и в кариерата си има редица емблематични за българското кино филми – „Вчера“ (1988), „Адио, Рио“ (1989), „Вампири-таласъми“ (1992), „Граница“ (1994), „Дунав мост“ (1999). Носител е на наградата „Аскеер“ за 1997 г. и на „Златен Баяр“ за участието си в „Граница“.

Последната му голяма телевизионна роля бе в сериала „Под прикритие“.

Актьорът е играл в трупите на театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“, а от 1994 г. и в Народния театър. Най-известните му театрални роли са в постановките „Сън в лятна нощ“, „В полите на Витоша“, „Бурята“, „Човекът, който прави дъжд“, „Кимоно“, „Декамерон“, „Призраци в Неапол“, „Хеда Габлер“.

Чочо Попйорданов е поредната голяма загуба за артистичното изкуство.

Последователно ни напуснаха няколко от най-ярките звезди на театъра и киното. На 18 декември м.г. почина Титанът Георги Калоянчев. Само два месеца по-късно казахме сбогом и на Тодор Колев. Година по-рано пък почти едновременно се споминаха няколко емблематични лица от златния период на българското кино – Иван Андонов, Коста Цонев, Ангел Георгиев-Ачо, Георги Черкелов и Велко Кънев.

На 29 декември 2011 г. почина и големият режисьор Иван Андонов.