Настойка от билки при косопад | Косопад

0
Добави коментар
skandalno
skandalno

Билкови отвари при косопад

Билките са силно средство при косопад

Настойките от билки са отлично козметично средство при изморена, повехнала, лошо кръвоснабдена и суха коса. Те действат превъзходно при почти всякакви случаи на косопад, като почистват клетките и подобряват кръвообращението. Също така освежават, тонизират и успокояват възпалените места по скалпа.

Използването на билки увеличава възможностите на тялото за автозащита и самолечение, разширяват кръвоносните съдове. Като цяло те са лесно, евтино и достъпно средство за лечение на косопад. Необходимо е обаче да се познава действието на различните полезни треви и да се избират подходящите видове. Ето действието на няколко често прилагани билки в домашната козметика.

Листа от роза

Красивите цветове на розата тонизират, изглаждат и успокояват кожата на главата, което ги прави доста полезни за третиране като превенция на косопад.

Невен

Невенът също има уникални свойства в борбата с косопад. Той действа успокояващо, противовъзпалително, против пърхут и дезинфекционно. Притежава и лечебни свойства, прилага се при всякакви проблеми с косата.

Жълт кантарион

Тази билка почиства, донякъде изсветлява и освежава косата. Притежава епителотонично и изключително силно лечебно действие. Прилага се при мазна и бързо изтощаваща се коса, като я подхранва и стимулира растежа.

Магданоз

Магданозът действа противовъзпалително при косопад, успокоява кожата и подобрява кръвообращението. Полезен е при изтощена коса, добре е да се приема и вътрешно в пресен вид.

Лайка

Лайката е една от най – полезните билки при косопад. Тя почиства, успокоява и действа противовъзпалително при всякакви проблеми с косата. Хубаво е да третирате ежедневно и настойчиво, за постигане на дълготраен резултат.

Най – голям ефект се постига, като преди третиране срещу косопад от цветовете се прави запарка. За целта се взема около 50 грама от избраната билка и се поставя в подходящ съд, след което се залива с около 500 грама вряща вода. Покрива се с капак и се изчаква да се запари поне петнадесет минути. След това предварително почистената коса се изплаква внимателно с отварата, препоръчително е да се прави и лек масаж.

01. май 2013 22:34:23 от Косопад

Категории: Рецепти при косопад |
Етикети: kosopad, билки и косопад |
Напишете Коментар