Acer Iconia A1 вече официално – достъпен таблет с IPS дисплей – nixanbal – Блогосфера

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Acer Iconia A1 вече официално – достъпен таблет с IPS дисплей
Публикувано на 3 май, 2013, 19:08

Таблетът Acer Iconia A1 се появи преди известно време, а сега дойде моментът той да бъде представен и официално. Както се очакваше, става въпрос за компактен 7.9-инчов модел с приятен дизайн и балансирани характеристики, който ще бъде достъпната алтернатива с Android на iPad mini. 

Acer Iconia A1 разполага със 7.9″ IPS дисплей с резолюция 1024х768 пиксела и съотношение на стените 4:3, точно както таблетът на Apple. 

Иначе дроидът използва неизвестен към момента модел четириядрен процесор на 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8/16 GB вградена памет и microSD слот, има 3G модул и вградена 5 камера с Full HD видеозапис + VGA отпред. 

Таблетът използва слабо модифицирана версия на Android и предлага интересни екстри, като например Acer Touch WakeApps – възможност за стартиране на камерата от стендбай режим с докосване с два пръста върху екрана.

Acer акцентира върху работата с една ръка, но въпреки това Iconia A1 не може да се похвали с някакви постижения по отношение на габаритите – профилът му е 11.1 мм, а теглото 410 грама. Операционната система е Android 4.2 Jelly Bean.

Цената на Acer Iconia A1 ще започва от 169 евро за версията само с Wi-Fi, която излиза в края на май, или 219 евро за модела с 3G – наличен от края на юли.