Първо по Дарик #28: Премиера на смартфона Sony Xperia SP – nixanbal – Блогосфера

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Първо по Дарик #28: Премиера на смартфона Sony Xperia SP
Публикувано на 1 май, 2013, 14:29

Здравейте и с брой 28 на технологичната рубрика на nixanbal.com в Дарик радио! В първомайското издание на „Първо по Дарик“ си говорихме за Йорданка Фандъкова, Ива Екимова… и между другото успяхме да представим Sony Xperia SP. Здравейте и с брой 28 на технологичната рубрика на nixanbal.com в Дарик радио! В първомайското издание на „Първо по Дарик“ си говорихме за Йорданка Фандъкова, Ива Екимова… и между другото успяхме да представим Sony Xperia SP.

Sony Xperia SP беше водещата тема днес – смартфонът е позициониран в средния клас и след анонса в средата на март, всеки момент го очакваме на българския пазар. Цената без договор вероятно ще се завърти около 800 лв., а с подписване към оператор може да падне до 550 лв. Разликата с флагмана Sony Xperia Z е чувствителна – там цената стига 1300 лв. 

Иначе Xperia SP е с по-компактен корпус и 4.6″ дисплей, но с приятна HD резолюция, има двуядрен процесор, 1 GB RAM, 8 MP камера със сензор Exmor RS и NFC. Корпусът на SP е по-компактен от този на флагмана, макар че не е по-тънък от него, а дори и теглото му е по-сериозно – 155 грама. Тук нямаме защита от прах и вода, както при стъкления Xperia Z, а задният панел е пластмасов и се сваля, за да даде достъп до microSIM картата и слота за microSD карти.

В основата си Xperia SP има прозрачна лента, която свети в различни цветове при входящи обаждания, получени SMS-и, слушане на музика и т.н.

Очаквайте подробното ревю на Sony Xperia SP до няколко дни!

Освен това в ефир си поговорихме за сделката по продажбата на GLOBUL и какво можем да очакваме от новите собственици – норвежците Telenor Group. Стана дума за предстоящите събития на Nokia, както и за смартфоните на Lenovo, които излизат в България в края на годината. Този път излязохме от основната тематика на „Първо по Дарик“ и дори обсъдихме работата на Йорданка Фандъкова по софийските паркове и новия ми велосипед.

Приятно гледане и до следващата сряда!