Ансамбъл „Българе“ танцува на Бродуей

7
Добави коментар
dgeorgiev
dgeorgiev

След успеха си в Русия, танцов ансамбъл „Българе“ се завърна от турнето си в Северна Америка. Родните танцьори изнесоха 5 спектакъла в рамките на 15 дни в градовете Чикаго, Бостън, Вашингтон и Ню Йорк.

В Чикаго концертите бяха два, един след друг, тъй като залата не можеше да побере всички желаещи да гледат ансамбъла, на един път. Предимно българската публика изпадна във възторг и със сълзи на очи не искаше да пусне изпълнителите да слязат от сцената. Екипът на „Българе” посети българската църква в Чикаго, Св. София, където присъства митрополит Йосиф оглавяващ православните църкви в Америка, Канада и Австралия, негово високопреосвещенство уважи с присъствието си и спектакъла на ансамбъла.

Следващият концерт беше в Бостън, където публиката вече беше смесена – българи и американци.

Най-важният концерт – Бродуей

Българският ансамбъл изнесе впечатляващия си спектакъл и на една от най-прочутите сцени в света – Бродуей. На представлението са присъствали множество журналисти и официални лица сред които – Николай Милков – Генерален Консул на Република България в Ню Йорк. Организаторът на концерта Ради Георгиев споделя, че за първи път вижда бродуейската публика толкова екзалтирана след представление. След края на спектакъла, танцьорите дълго останаха на сцената, под бурните аплодисменти на публиката, която с викове „бис,бис”, хвърляше цветя на сцената, разказва организаторът.

Последният концерт от щатското турне на „Българе“ бе в столицата Вашингтон.