Най-странните плажове в света

25
Добави коментар

Туризъм

Всички ние търсим красиви и чисти плажове, за да се отпуснем и отпочинем, да заровим крака в пясъка, да хванем тен, да поплуваме в солената вода, да се гмурнем във вълните. Всичко това можем да направим на повечето плажове, но има и други с различни цветове на пясъка или такива с безкрайно дълги и тесни брегове или дюни, насред пустинята. Някои от тези определения правят тези плажове уникални, което ги характеризира като най-странните плажове в света.

Плажът Папаколея, Хавай

Никак не е лесно да се озовете на този странен плаж. Трябва да изминете 5 километра пеша, за да достигнете най-южната точка на остров Хавай, където се намира това невероятно място. Стигнете ли там, ще разберете защо този плаж е толкова специален. Пясъкът е зелен, продукт от минерали, смесени с вулканичния пясък от вулкан, намиращ се в близост до плажа.

 

Розовите плажове на Бахамските острови

Остров Харбор е дълъг 5 километра и широк около 2 километра, но макар и малък, това е един от островите на Бахамите, който е квалифициран с едни от най-странните плажове в света. Розови пясъци покриват всички плажове на това място, което се дължи на комбинация от червени раковини и бели пясъци.

 

Плажът Женипабу, Натал, Бразилия

В близост до Атлантическия океан се намират гигантските дюни, които показват, че се намираме в пустинята. Идеално място за каране на бъги по дюните, неповторимо усещане – спускания и изкачвания в планини от пясъци, които водят към морето.

 

Остров Принц Едуард, Канада

Остров Принц Едуард, Канада има повече от 800 километра плажна ивица от всички страни. И най-странното нещо е, че повечето плажове са с червен пясък, благодарение на оксид, който се съдържа в почвата.

 

Плаж 75-а миля, Остров Фрейзър, Австралия

Тази австралийски плаж е толкова дълъг, колкото подсказва и името му (над 120 км), но не целият се използва като плажна ивица. Върху него се карат коли, а също така служи и за писта на планери и леки самолети.

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на&nbspповече

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много&nbspповече

Пустините заемат около една пета от повърхността на Земята. Намират се в умерения&nbspповече