Facebook купуват Waze за $1 милиард

3
Добави коментар

Социалната мрежа Facebook е на път да се сдобие с поредната си нова придобивка – навигационното приложение Waze. Според непотвърдена информация, изтекла от Ynet и TheMaker, компанията на Марк Зукърбърг ще купи Waze за умопомрачителната сума между $800 милиона и $1 милиард. Платформата Waze е известна със своите карти и информационни функции относно трафика. По този начин Facebook ще се опита да подобри още повече своите мобилни услуги, които са бъдещето в онлайн маркетинга.

Онлайн изданието TechCrunch потвърди новината и сподели, че от екипа са се опитали да се свържат с представители на двете компании по сделката, но единственият отговор, който са получили, е бил категоричен отказ откъм коментари. Говорителят на Waze споделя специално за платформата: “Няма да коментираме слухове и спекулации около нашия бизнес.“. Подобни са и думите, изречени от говорителя на Facebook.

До този момент Facebook разполагат със 751 милиона активни мобилни потребители на социалната мрежа (към 31 март 2013 г.). Последният ход, който предприеха след придобиването на Instagram, бе пускането на Facebook Home, което е ясен знак за това накъде духа вятърът на промените. На всички ни е ясно, че ако Facebook искат да върнат своя блясък, трябва да подходят по-сериозно към мобилните решения. И те вече показват, че това са именно техните намерения. Като допълнителна информация искаме да споделим, че Waze разполага с над 47 милиона активни потребителя и бележи 50% ръст за последната година.

Снимка: Waze

Теми: FacebookWazeМарк Цукербъргсделкисоциални мрежи

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.