Момче избяга от дом за деца и открадна мотор

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

17-годишен от социалния дом за деца, лишени от родителски грижи в Долна баня, избяга и открадна мотоциклет „Хонда”.Случката започнала да се разплита преди дни, когато от интерната съобщили в полицията за избягал техен възпитаник. Момчето не се явило на рутинната вечерна проверка и ръководството на дома потърсило помощ от МВР за издирването му. Малко след изчезването на тийнейджъра дежурният в управлението в Костенец получил сигнал за открадната „Хонда” от къща в Долна баня, съобщава „Монитор“.

Тъй като беглецът вече имал регистрации за кражби в МВР, полицаите бързо направили връзка с двата сигнала. Оказало се, че моторът е задигнат след 23,00 часа на 6 май след разбиване на катинара на металната входна врата.

Разследването показало още, че кражбата е дело на 17-годишния младеж, който свил мотора, за да си направи среднощна разходка до град Септември. Там го забелязал автопатрул минути след полунощ и опитал да го спре за проверка, но момчето дало газ и отказало да спре.

Малко след това зарязало хондата и тръгнало към село Горна Василица, като до там стигнало пеша, изминавайки 15 километра. Въпреки всички положени усилия беглецът бил задържан от полицаите от Костенец.