SAP AG разчита на банковия софтуер за ръста в приходите си

1
Добави коментар

SAP AG, най-големият производител на софтуер за управление на бизнеса, прогнозира, че може да добави приходи от 10 милиарда долара от финансови приложения, предвид това, че банковите клиенти стават „двигател“ за ръста в приходите на германската компания.

Вътрешната цел, споделена по време на среща със служителите и дистрибуторите миналата седмица, задминава значимо 2.5-те милиарда долара, които компанията се надява да реализира от доставения софтуер за сектора на финансовите услуги тази година.

 „Банките, капиталовите пазари и застрахователните фирми предприеха многогодишна трансформация, която е драматична“, казва Саймън Парис, който е директор на фирма за софтуер за финансови услуги.

Стандартизираните и специфични за цялата индустрия програми са „значително по-пълни и евтини от специално създаваните приложения“, казва той.

SAP сочат, че надеждата да добавят приходи от 10 милиарда долара, „не е официална прогноза“ и не уточняват времевата рамка в която се надяват да ги реализират.

Компанията, която традиционно не представя разбивки по клиенти и индустрии, коментира, че „първоначалната цел“ е 3 милиарда евро до 2015.

Пазарът на банков софтуер към който компанията е отправила поглед, в момента е на стойност от 60 милиарда долара.

Етикети:
, ,