Как да направим зъбите си по-бели?

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Продуктите за избелване на зъби имат различен процент на съдържание на пероксид.

За да имате блестяща усмивка, избелването на зъбите е това, от което се нуждаете. Тази процедура вече е толкова популярна, че едва ли има човек, който да не го прави. Избелването на зъбите повишава самочувствието и ви кара да се усмихвате по-често.

Избелването на емала на зъбите се дължи на пероксида, който е основната съставка на избелващите продукти. Ако искате по-висока степен на избелване – изберете избелващ продукт с по-висок процент на съдържание на пероксид. Съветът на стоматолог е от голямо значение, тъй като той може да прецени здравословното състояние на венците и зъбите ви. Също така стоматологът може да приложи професионално избелване с отлични резултати, които да постигне по най-бързия начин.

Ако искате сами да се справите с избелването ще ви отнеме повече от 7 дни, като използвате отливки. Те се носят всеки ден за около 1 час, ако процентното съдържание на пероксид в гела, от който са направени, е по-високо – 20%, например. Ако ползвате отливки от по-слабо концентриран пероксиден гел – оставете ги за през нощта. Ще забележите изсветляване на зъбите след третия ден. Отливките се продават свободно в дрогериите и аптеките. Упътването ще ви информира как да ги моделирате върху зъбите си. Можете да ползвате и избелващи лентички. Те са по-лесни за ползване и неколкократно по-евтини, но пък отнемат и доста повече време, докато видите зъбите си по-бели.

Всъщност на пазара непрекъснато се появяват нови продукти за избелване на зъбите: пасти за зъби с почистващи абразивни частици, избелващи дъвки, конци за почистване на зъбите и т.н. Но всички тези продукти имат минимален ефект и по-скоро почистващи функции, отколкото избелващи.

Красивата външност прави впечатление, когато сте усмихнати, със самочувствие и положителна нагласа. Затова грижата за зъбите никога няма да излезе от мода!