Основен проблем на предизборната кампания е купуването и продаването на гласове, смятат експерти - БЪЛГАРИЯ - Новини -...

Основен проблем на предизборната кампания е купуването и продаването на гласове, смятат експерти - БЪЛГАРИЯ - Новини -...

Основните проблеми на предизборната кампания през 2013 година са агитацията за купуване и продаване на гласове, както и неинформираността на хората. Според представители на Асоциацията „Прозрачност без граници” недостатъчна е информационната кампания за гражданите, а все повече нараства броят на бизнес сдруженията и работодателите да оказват влияние на служителите си.

Проблемът с купуването и продаването на гласове в предизборната кампания значително се е увеличил в сравнение с предишни години. Според резултатите от Национално представително социологическо изследване, проведено сред 1000 души в периода 7 – 8 май, това е и първостепенният проблем за много избиратели.

Според „Прозрачност без граници” други съществени проблеми са увеличаващата се неинформираност на гражданите и недостатъчно ясната предизборна кампания. От асоциацията разкритикуваха и неадекватните реакции на отделните институции по отношение на купуването на гласове.

Политологът Антоний...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност