„Нощна пеперуда“ с участието на Джаро

1
Добави коментар
SShumarova
SShumarova

В спектакъла, в който са използвани откъси от трагедията „Отело“ от Уилям Шекспир, участват Михаил Билалов (известен като Джаро от сериала „Под прикритие“ по БНТ), Весела Бабинова, Христо Петков, Йосиф Шамли и Сава Драгунчев.

Пиесата от Пьотр Гладилин е поставена на Камерната сцена на Народния театър „Иван Вазов“ от режиьора Явор Гърдев още през март 2012 г.

Действието се развива в малък военен гарнизон „в края на глухата равнина, там, откъдето започва вечният мраз“.

Полковник Кинчин (Михаил Билалов) е обсебен от страха от бялата смърт. Около него не се случва нищо интересно, докато една сутрин не му докладват, че войник от Руската армия се е превърнал в момиче.

От този момнет нататък започва истинската игра на актьорите, която събужда заспалите чувствата в нас.

„Нощна пеперуда” е поставена за първи път в Москва на 17 декември 2001 г. от режисьора Евгений Коменкович. За нея Гладилин казва, че това е пиеса за спасението на душата. Той получава награда от Министерството на културата на Руската федерация в драматургичния конкурс „Дълг, чест, достойнство” (2003).

У нас постановката печели награда „Аскеер 2012“ за най-добро представление. Припомняме, че Явор Гърдев спечели награда „Аскеер“ за режисурата на „Нощна пеперуда“, а Весела Бабинова взе приза за изгряваща звезда за същия спектакъл.

Можеш да гледаш „Нощна пеперуда“ на 11, 12 и 13 май от 19 ч. на Камерната сцена в Народния театър „Иван Вазов“.