България с два финала на европейското по канадска борба

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

През четвъртия ден от Европейското първенство по Канадска борба за мъже, жени, юноши, девойки, младежи, ветерани и хора с увреждания се провежда надпреварата на дясна ръка при мъже, жени и младежи. Стоян Големанов е финалист без загуба в категория мъже до 90кг. лява ръка.

Красимир Костадинов е без загуба на финал в категория мъже до 100кг. дясна ръка. Така България има гарантирани двама финалисти. Георги Цветков е полуфиналист в категория мъже над 110кг. На полуфинала той ще се бори с Ревад Лутидзе (Грузия). Пламен Димитров е полуфиналист с една загуба в категория до 85кг. мъже с дясна ръка. На полуфинал ще се бори с Евгени Прудник (Украйна). В същата категория Николай Иванов остана на 5-то място.

Георги Гайдарджиев допусна една загуба и ще се бори на полуфинал в категория до 60кг. мъже дясна ръка. Любомир Миланов ще се бори на полуфинал при младежи (18-21г.) до 90кг. с Павел Ореков (Русия). Детелин Йончев взе 5-то място в същата категория (младежи до 90кг. дясна ръка). Виктор Балабанов остана 4-ти в категория мъже до 75кг. дясна ръка.