Започва концертът на „Депеш Мод“ в София

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Английската група „Депеш Мод“ (DepecheMode.com) излиза тази вечер за втори път на българска сцена.

Групата ще изнесе концерт на столичния стадион „Локомотив“.

Музикантите ще представят песни от новия си албум като Angel, Heaven, Soothe My Soul, Should Be Higher и Soft Touch/Raw Nerve, както и класики като Personal Jesus, Enjoy The Silence, Barrel Of A Gun и Walking In My Shoes.

Триото от Есекс F.O.X, което ще подгрява „Депеш Мод“, ще се качи на сцената в 20,00 ч. Очакванията са самите „Депеш Мод“ да се появят около 21,00 ч., като шоуто им ще продължи повече от два часа.

Входовете на стадион „Локомотив“ днес ще бъдат отворени в 17,30 ч. Движението по бул. „Рожен“ ще бъде ограничено няколко часа преди това и до полунощ на 12 май.

От столичната община припомнят, че може да се използва градският транспорт за придвижване до и от стадион „Локомотив“ за концерта. В обхват от 400 метра до съоръжението има четири спирки на градския транспорт – на трамвайни линии с номер 11 и 12, както и на автобусите с номера 86 и 108. С всяка една от линиите може да се стигне и до метростанциите от втория лъч на метрото.

Спирката в България е част от турнето на групата в Европа. Дейв Геън, Мартин Гор и Анди Флетчър ще изнесат 34 грандиозни шоута в 25 европейски държави пред повече от 1,5 милиона фена преди да продължат в Северна Америка.

Групата отбелязва повече от три десетилетия на върха на музикалния небосклон с над 100 милиона продадени албума.

По-голямата част от миналата година „Депеш Мод“ прекараха в работа по многоочаквания 13-ти студиен албум Delta Machine. Той излезе през пролетта на 2013 г. като продължение на хипнотичния Sounds Of The Universe от 2009 г.