Кой страхува Делян Пеевски?

1
Добави коментар

Още по темата

Одеялце, одеялце

След Орешарски и Делян Пеевски и охраната Бойко Борисов се сдоби с кевларен щит

24 окт 2014

Следователят Пеевски

Поредната публична длъжност на сина на Ирена Кръстева е още една подигравка с институциите и хората

15 мар 2013

Момчето се завръща

Възстановяването на Делян Пеевски като зам.-министър е демонстрация на сила от страна на ДПС

7 дек 2007

Масивното тяло на Делян Пеевски – следовател в отпуска и водач на листите на ДПС в Стара Загора и Пазарджик, се откроява на сцената на стадиона на казанлъшкото градче Крън (дало на българската история две, хм, светли личности – деспот Алдимир и Цвятко Радойнов).

В публиката има (според местни медии) „над 10 хиляди човека“. Със синя фланелка и бяла шапка на ДПС синът на бившата шефка на тотото и настоящ медиен магнат Ирена Кръстева, агитира настървено: „ГЕРБ ви страхуваха 4 години. Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си.“

Клипът от тази предизборна проява обиколи мрежата тази седмица и предизвика недвусмислени коментари. Между фолк изпълнителките Софи Маринова, Галена и Бони e и личната охрана на детето-чудо на българската политика, която плътно бди за неговата сигурност. В ръцете на един от тях виждаме куфарче, каквото сме виждали най-често да носят и охранителите от НСО, когато са около Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев.

Какво има в куфарчето не е загадка. Това е т.нар. кевларено одеяло, което се опъва в случай на покушение, за да предпази охранявания от куршумите.

В близкото минало такава техника ползваха гардовете на Николай и Красимир Маринови – Маргините, разследваният за търговия с наркотици Христофорос Аманатидис-Таки, покойният Димитър Минев-Руснака и др.

В края на 2009 г. до джипа му „Порше Кайен“ избухна бомба, която нанесе минимални щети. В малкото пъти, когато е забелязван на публични места, Пеевски, който иначе живее в хотел във Велинград, винаги е с многобройна охрана. Въпросът е, ако използваме неговата риторика, какво страхува Делян Пеевски?