За самолетите, маршрутките и лошите стюардеси

23
Добави коментар
yurix
yurix

Спомняш ли си времето, в което самолетния билет беше символ на високо социално положение и елит? Когато гледахме следите от преминаващи самолети по небето и мечтаехме да бъдем част от него и неговите тайни. Романтично, нали? За жалост или радост обаче времената вече не са същите. Пътуването със самолет е станало толкова достъпно, че търсенето, купуването на самолетни билети и самото предвижване по летищата вече не е тайна за никого. Не случайно много хората наричат самолетите на нискотарифните авиокомпании – “маршрутки”   И са прави!

Така изглеждаше един от самолетите на WizzAir, когато преди около две седмици пътувах с него от Бергамо, Милано до София. И не, че се оплаквам… поне имах място за краката и то без да си доплащам…

В същия този самолет някои от шкафчетата за багаж бяха случени, а върху тях имаше лепенки забраняващи отварянето им.

За пръв път попадах на самолет като този и ми беше наистина интересно да наблюдавам и снимам всички неща, които бяха, така да се каже “не на мястото си”. Докато снимах, една от стюардесите лично дойде при мен и ме помоли да изтрия снимките, които току що бях направила, защото било”забранено да се снима” За първи път чувах подобно нещо, но очевидно имаше от какво да се притесняват.

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Категории: На път, Самолет |
Етикети: Нискотарифни авиокомпании |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.